Maraton cinematografic la TNB/ArtExpo

25 Iunie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Maraton cinematografic la TNB/ArtExpo

Pe 26 iunie va avea loc la Teatrul National din Bucuresti, zona ArtExpo, Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, primul maraton de scurt metraje din Romania, organizat de Festivalul International de scurtmetraje Future Shorts.

Debutul acestui eveniment va fi marcat de "Filmele scurte care au marcat o generatie". Corneliu Porumboiu, Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu, Cristi Puiu si Radu Jude vor face cate o introducere a filmelor lor preferate. Spectatorii se vor bucura apoi de scurtmetrajele alese de regizorii din "Noul Val" in una dintre cele 6 sali de proiectie de la ArtExpo.

 
Evenimentul continua cu filme in premiera marca Future Shorts, intre care multi-premiatul "A Day in a Life" (regia Nicolas Daenens) si "The News" (regia Luke Shanahan).

Organizatorii au programat ca, dupa miezul noptii, sa intre "in scena"... filmele horror selectate anul acesta la TIFF, in sectiunea Umbre. Castigatorul este "Dans macabru" (r. Pedro Pires), care a luat si mentiune la Festivalul Mecal de la Barcelona in 2009 si a fost selectionat in festivalurile de la Clermont-Ferrand, Seattle, Los Angeles, San Francisco si St. Petersburg.
Filmele de la Tiff se termina cu un horror romanesc ce nu trebuie ratat, "Zombie Infectors 3" (r. Nicolae Constantin Tanase).
      
Printre scurtmetrajele de la Anim'est se vor numara 3 productii romanesti, dar si filme din Germania, Argentina, Ungaria, Australia, Franta si Marea Britanie, toate unul si unul, animatii premiate si savuroase.

Cinefilii care rezista la Noaptea Lunga pana dupa ora 3.00 vor fi rasplatiti cu un Best Of Future Shorts. Organizatorii au pastrat pentru final filmele cele mai gustate de publicul din 30 de tari, dar si de critici si cineasti.  "Lies", (r.
Jonas Odell), pelicula suedeza castigatoare la Sundance 2009 ne tulbura cu trei istorii fascinante si perfect adevarate despre minciuna. Iar "Hotel Chevalier" (r. Wes Anderson) cu Natalie Portman ne ademeneste cu o sfasaietoare poveste de dragoste...

Gazda serii va fi actrita Maria Dinulescu, care il va avea printre invitati si pe fondatorul Future Shorts Worldwide, Fabien Riggall. Acesta se afla in Romania pentru a sustine maratonul cinematografic initiat de membrii echipei romanesti a festivalului.

Biletele pentru evenimentul de vineri, 26 iunie, ora 21.00, sunt disponibile la intrarea in salile ArtExpo ale TNB sau pe site-ul www.bilet.ro.
Pretul unui bilet este de 20 RON si ofera acces la programul intregii nopti.

Program NOAPTEA LUNGA A FILMELOR SCURTE:

  • 20.00 - Trupa Nigels Live & acces public
  • 21.00 - Scurtmetraje recomandate de: Corneliu Porumboiu, Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu, Cristi Puiu si Radu Jude
  • 23.00 - Scurtmetraje Future Shorts
  • 00.30 - Scurtmetraje horror de la TIFF 2009, sectiunea Umbre
  • 02.30 - Scurtmetraje premiate la Anim'Est
  • 03.00 - Best of Future Shorts

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod