Ioan Luchian Mihalea ar fi împlinit azi 60 de ani. Alina Sorescu, eleva lui, îi aduce un omagiu

15 Decembrie 2011
Facebook Twitter Comenteaza
Ioan Luchian Mihalea ar fi împlinit azi 60 de ani. Alina Sorescu, eleva lui, îi aduce un omagiu

Ioan Luchian Mihalea, unul din cei mai cunoscuti compozitori, dirijori şi vedete de televiziune ale României, ar fi împlinit azi 60 de ani. La 18 ani de la tragica lui dispariţie, Alina Sorescu, fosta lui elevă din grupul Mini Song, îi aduce un omagiu.

Având în vedere că ea însăşi îndrumă acum copiii talentaţi spre a deveni artişti (a fondat acum aproape un an Atelierul de Muzică şi Prezenţă Scenică pentru copii "Alina Sorescu"), artista a reinterpretat în stil propriu, alături de elevii ei, într-o variantă reorchestrată, melodia lui Ioan Luchian Mihalea, "Jocul până la stele”.



Alina Sorescu îşi aminteşte cu drag de momentele petrecute alături de mentorul ei pe vremea când cânta în grupul Mini Song.
„Ioan Luchian Mihalea a fost pentru mine primul mentor, cel dintâi om care m-a ajutat să scap de tracul inerent de pe scenă. Era foarte apropiat de noi şi de părinţii noştri, dar şi exigent când venea vorba de repetiţii. Scotea untul din noi.

Îmi amintesc de succesul pe care îl aveam în ţară sau în turneele peste hotare pe care le făceam.
Am fost în Franţa, Belgia şi tot felul de locuri noi pentru mine, pe vremea când nu se prea ieşea din ţară. Eram mezina grupului si ma striga Soreasca. A fost un show-man cum greu se va mai găsi unul. Fredonez şi acum cu plăcere melodii pe care le-am învăţat de la el", declară Alina Sorescu.
Destinul a făcut ca Alina să fie acum, la rândul ei, îndrumătorul unei alte generaţii de copii. La fel ca Ioan Luchian Mihalea, ea îi învaţă acum pe cei mici cum să cânte şi să se comporte pe scenă, cum să aibă atitudine şi să fie vedete ale scenei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod