Incepe festivalul de moda Pasarela

27 Mai 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Incepe festivalul de moda Pasarela

Cea de-a doua editie a festivalului de moda Pasarela, care va avea loc, la Bucuresti, intre 27 si 31 mai. Pe langa faptul ca va reuni moda din Franta cu noile tendinte din designeul autohton, in cadrul acestui eveniment se vor prezenta noi colectii, dar si o serie de filme inspirate din lumea modei, ca premiera "Coco avant Chanel".

"Editia de anul acesta va fi mai importanta, mai deosebita si va reuni mai multi invitati", promite Henri Paul, ambasadorul Frantei la Bucuresti.

"Pasarela de anul acesta inseamna si personalitati de prestigiu - Didier Grumbach de la Institutul Francez de Moda va sustine o conferinta - 'Doua secole de moda...', a mai anuntat ambasadorul, mentionand ca printre invitatii editiei de anul acesta se numara creatorul de moda francez Richard Rene, care-si va prezenta in avanpremiera la Bucuresti noua colectie, precum si designerul autohton Adrian Oianu.

De asemenea, Henri Paul a mai dezvaluit ca Pasarela va prezenta si patru expozitii de fotografie inspirate de moda, iar o alta dimensiune a festivalului va fi data de prezentarile de film, printre care si premiera peliculei "Coco avant Chanel", in care actrita franceza Audrey Tautou intra in pielea faimoasei Coco Chanel.

"Un alt element nou va fi un targ de moda care va pune in valoare creatiile designerilor romani", a mai mentional Henri Paul.

Festivalul va debuta pe 27 mai, la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), cu un omagiu adus regretatului maestru al modei franceze Yves Saint-Laurent.

In a doua zi de festival, Didier Grumbach va sustine conferinta "Doua secole de moda...", si va fi vernisata expozitia "Eleganta romaneasca", realizata cu costume de epoca din colectia particulara a Adinei Nanu, in Sala Auditorium a MNAR.

De asemenea, la Institutul Francez din Bucuresti vor fi prezentate colectiile semnate de Andrei Clitan si Istvan Cimpan, finalisti ai concursului Espoir Mode, in timp ce la Sala Dalles va fi prezentata colectia lui Adrian Oianu.

A treia zi de festival, 29 mai, se va muta la Muzeul National de Arta Contemporana, care va gazdui vernisajele expozitiilor de fotografie semnate de Mihai Oroveanu, Dan Piersinaru si Adrian Bulboaca.
La Institutul Francez din Bucuresti va avea loc prezentarea colectiilor semnate de Anca Ioana Petrea si Laura Popoviciu, finaliste ale concursului Espoir Mode.

Targul de Moda va avea loc pe 30 mai, intre orele 11.00 si 18.00, la Institutul Francez din Bucuresti, unde va fi vernisata si expozitia de arta contemporana "H' art".

Prezentarea creatorului francez invitat, Richard Rene, va avea loc seara, intr-o ceremonie de gala care se va desfasura la Ambasada Frantei, cand va fi desemnat si laureatul festivalului.

Pe 31 mai, Sala Elvira Popescu a Institutului Francez va gazdui selectia de lungmetraje reunite sub titlul "Moda si filmul" - "Pret a porter", de Robert Altman, premiera "Coco avant Chanel", de Anne Fontaine, "Brodeuses", de Eleonore Faucher, si documentarul "Yves Saint Laurent: 5 avenue Marceau PARIS", de David Teboul.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod