HBO Romania anunta finalistii

Facebook Twitter gplus Comenteaza
"Concursul National de Scenarii" se afla la editia a VIII-a si si-a desemnat finalistii editiei din acest an. HBO Romania a organizat Concursul in parteneriat cu APFR (Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc), organizatorul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), continuand colaborarea inceputa in 2005.

Iata lista finalistilor:

1. Pentru cel mai bun scenariu de scurt metraj:

  • "O zi din viata lui Ivan Dragomir", autor Bogdan Toma, Hunedoara
  • "Pregatiri de nunta", autor Radu Pavel Gheo, Timisoara
  • "Torta vie", autor Bogdan Muresanu, Bucuresti

2. Pentru cel mai bun scenariu de lung metraj:

  • "Acasa la tata", autor Mimi Branescu, Bucuresti
  • "Cainele japonez", autor Ioan Antoci, Iasi
  • "Viscolul", autor Mihnea Dinu, Sinaia

Juriul care va decide care sunt scenariile castigatoare este alcatuit din urmatorii membrii:

Juriul care va decide care sunt scenariile castigatoare este alcatuit din urmatorii membri: Cristina Corciovescu - Critic de film, Andrei Cretulescu - Senior Writer / Producer HBO/Critic de film, Mihai Chirilov -Director TIFF/Critic de film, Radu Muntean - Regizor/Scenarist, Ana Maria Sandu - Scriitor/Jurnalist.


Premiile puse in joc sunt urmatoarele:

  • "Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lung metraj" este in valoare de 3000 USD. In cazul in care scenariul declarat castigator este realizat de mai multi autori, premiul oferit urmeaza a fi impartit in mod egal intre acestia.
  • "Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de scurt metraj" este in valoare de 1500 USD. In cazul in care scenariul declarat castigator este realizat de mai multi autori, premiul oferit urmeaza a fi impartit in mod egal intre acestia.
  • "Premiul HBO - 3 zile la TIFF" va fi pus la dispozitia celor 6 (sase) finalisti ai celor doua categorii si consta in urmatoarele: 3 zile de festival al caror cost va fi acoperit integral (pe langa cazare si transport acest pachet include si accesul gratuit al finalistilor la toate proiectiile si invitatii VIP la evenimentele speciale ce vor avea loc in aceste zile - detalii despre aceste evenimente puteti gasi pe site-ul www.tiff.ro, incepand cu data de 25 mai 2008).

Castigatorii fiecareia dintre cele doua sectiuni vor fi anuntati in cadrul galei TIFF ce va avea loc la Cluj, in data de 7 iunie 2008.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod