European Jazz Orchestra vine in Romania

4 Mai 2009
Facebook Twitter Comenteaza
European Jazz Orchestra vine in Romania

Bandul, condus de dirijorul Peter Herbolzheimer - unul dintre cei mai apreciati din Europa, va sustine un concert-eveniment, in mai, in Romania. Evenimentul, care-l are ca protagonist pe celebrul dirijor, compozitor si aranjor de origine romana Peter Herbolzheimer, va avea loc miercuri, 6 mai, la Teatrul Metropolis si joi, 7 mai la, Sala Radio, ambele cu incepere de la ora 19.00.

Mr. Jazz al Europei, asa cum este supranumit artistul, s-a nascut in anul 1935 la Bucuresti si a emigrat in Germania de Vest dupa cel de-al doilea razboi mondial (1951).
In 1969 infiinteaza formatia care avea sa-i aduca celebritatea, Rhythm Combination&Brass, alaturi de care initiaza un stil nou in jazz-ul secolului XX: Jazzrock.

Un alt moment important in cariera celui mai important dirijor european de jazz: 1987, anul cand Peter Herbolzheimer creeaza Bundesjazzorchester, mai pe scurt, BuJazzO, un Big Band ce, in scurt timp, a devenit celebru, fiind invitat sa sustina concerte pe intregul mapamond, inclusiv in Romania. Peter Herbolzheimer a fost dirijorul BuJazzO-ului pana in anul 2006.


Peter Herbolzheimer nu s-a limitat doar la postura de dirijor; el este si un apreciat compozitor si aranjor; de altfel, el a creat si a aranjat pentru big band toate piesele pe care European Jazz Orchestra urmeaza sa le interpreteze in luna mai la Bucuresti.

Concertul sustinut de European Jazz Orchestra si dirijat de Peter Herbolzheimer, la Teatrul Metropolis, in ziua de 6 mai 2009, face parte din turneul european intreprins in perioada 18 aprilie-7 mai 2009, organizat de Radio Romania Muzical, Uniunea Europeana de Radio si Swinging Europe.

Turneul European Jazz Orchestra din acest an traverseaza 9 tari europene (Danemarca, Polonia, Cehia, Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Romania).

Romania este prima tara din fostul bloc comunist care este coproducator al turneului European Jazz Orchestra.
In 7 mai 2009, Radio Romania va gazdui si intrunirea anuala a producatorilor de jazz afiliati EBU, iar delegatii vor participa la concertul extraordinar sustinut de European Jazz Orchestra la Teatrul Metropolis.

Biletele pentru concertul din data de 6 mai se pot rezerva la numerele de telefon: 0728.138.265 sau 021.210.51.08 si pot fi procurate de la casa de bilete a Teatrului Metropolis.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod