Un premiul FIPRESCI pentru "Cea mai fericita fata din lume"

4 Mai 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Un premiul FIPRESCI pentru

Pelicula, regizata de Radu Jude, si-a mai trecut un premiu in palmares, dupa ce a obtinut premiul FIPRESCI in cadrul celei de-a sasea editii a Festivalului IndieLisboa - Festival International de Cinema Independent.

Acesta este al doilea Premiu FIPRESCI acordat acestei pelicule, dupa cel obtinut in cadrul Festivalului de la Sofia. "Cea mai fericita fata din lume" a castigat, de asemenea, Premiul CICAE (Confederation Internationale des Cinemas d'Arts et d'Essai) la Festivalul de la Berlin, Premiul pentru Cel mai bun scenariu (Radu Jude & Augustina Stanciu) in cadrul B-EST Intl.
Film Festival si Mentiune speciala a Juriului pentru Cea mai buna actrita (Andreea Bosneag) in cadrul festivalului goEast de la Wiesbaden.
Aceasta distinctie a fost creata special de juriul goEast pentru tanara actrita, avand la baza urmatoarea motivatie: "Pentru modul extraordinar de sincer in care da viata personajului, facand publicul sa creada ca ea este intr-adevar Delia Fratila si nu doar o actrita care interpreteaza un rol".

Aceasta pelicula va putea fi urmarita si in Romania incepand cu 15 mai, premiera filmului fiind programata in cadrul Festivalului Filmului European in data de 8 mai, la Cinema Pro.

Dupa lansarea din tara, "Cea mai fericita fata din lume" pleaca la Cannes, unde va fi prezentata in cadrul Programul ACID (Association du Cinema Independant pour sa Diffusion), organizat in cadrul festivalului de pe Croazeta in perioada 14-22 mai.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod