Danone lansează testul "Tipuri de burtică"

Lansarea testului ”Tipuri de burtică” (Tummy Types) dă startul campaniei de 12 luni, intitulată „Ai grijă de burtica ta” (Love Your Tummy), iniţiată de Organizația Mondială de Gastroenterologie (WGO) și Danone.

Lansarea testului ”Tipuri de burtică” (Tummy Types) dă startul campaniei de 12 luni, intitulată „Ai grijă de burtica ta” (Love Your Tummy), iniţiată de Organizația Mondială de Gastroenterologie (WGO) și Danone.

În întreaga lume, un procent îngrijorător, de 80%, dintre femei suferă de disconfort digestiv localizat la nivel intestinal, ceea ce poate avea un impact semnificativ asupra stării generale de bine și calității vieții acestora. Cu toate acestea, experții din cadrul Organizației Mondiale de Gastroenterologie (WGO) afirmă că sănătatea digestivă este adesea ignorată, înțeleasă greșit sau subestimată.

 

Pentru a marca Ziua Mondială a Sănătății Digestive (WDHD) de pe 29 mai, Organizația Mondială de Gastroenterologie (WGO), o federație compusă din peste 100 de societăți naționale reprezentând peste 50.000 de specialiști din întreaga lume, lansează o campanie mondială intitulată ”Ai grijă de burtica ta” („Love Your Tummy”).

 

Campania, susținută de Danone, își propune să încurajeze oamenii să își menţină şi îmbunătățească sănătatea digestivă și să spună stop disconfortului digestiv, caracterizat prin manifestări precum balonarea, constipația și flatulența excesivă.

Prima etapă a campaniei include lansarea unei test nou, unic, intitulat ”Tipuri de burtică” (Tummy Types) (vezi Notele), pentru a-i ajuta pe oameni să înțeleagă care sunt cauzele disconfortului digestiv, astfel încât să înceapă să ia măsuri pentru îmbunătățirea acestei situații.

 

Testul urmează a fi disponibil medicilor de familie şi, în curând, şi online, la www.loveyourtummy.org.

 

Prof. Dr. Eamonn Quigley, Co-Director al Campaniei dedicate WDHD și Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Fundației WGO, a afirmat: “O digestie defectuoasă îi poate afecta pe oameni mai mult decât îşi pot da ei seama. Așadar, este important să îi ajutăm să identifice când și cum le afectează viața lipsa sănătății digestive, pentru a-i ghida să facă o schimbare în bine. „Tipuri de burtică” este o modalitate extraordinară de a-i face pe oameni să se gândească la sistemul lor digestiv, să conştientizeze dacă suferă de disconfort digestiv și să înțeleagă mai bine care este cauza și cum îşi pot ameliora starea”.

 

Spre deosebire de problemele legate de greutatea corporală, sănătatea dentară, somnul și sănătatea inimii, oamenii nu consideră confortul digestiv la fel de important pentru propria sănătate, însă au început să devină tot mai conştienţi de rolul acestuia în starea generală de bine și calitatea vieții.

 

Aparatul nostru digestiv contribuie nu doar la alimentarea organismului cu energie și nutrienți, dar este recunoscut şi pentru rolul pe care îl are în reglarea dispoziţiei noastre, mulți experți recunoscând astăzi faptul că tractul digestiv este al doilea creier al corpului uman.

 

De fapt, 95% din hormonul stării de bine, serotonina, este produs la acest nivel, așa că nu este de mirare că cercetările celor de la Danone au descoperit că disconfortul digestiv resimţit frecvent, deşi nu foarte grav, are un impact enorm asupra sănătății emoționale, sociale și fizice.

La nivelul populaţiei feminine, 72% declară un impact emoțional, inclusiv:

• Irascibilitate/enervare (25.5%)

• Sentimentul că sunt neatrăgătoare (15%)

• Stres și anxietate (13.4%)

• Lipsa dorinței de a socializa sau de a ieși cu prietenii (10.2%)

• 86% declară un impact fizic, inclusiv:

• Senzaţia de disconfort (57.3%)

• Senzaţia că sunt „grase” (27.1%)

• Sentimentul de oboseală/apatie (24.4%)

 

Prof. Dr. Eamonn Quigley continuă: “Disconfortul digestiv constituie o problemă comună pentru majoritatea dintre noi și, cu toate acestea, nu mulți oameni iau inițiativa de a-și îmbunătăți sănătatea digestivă, în ciuda impactului evident pe care aceasta o are asupra calității vieții noastre. Campania ”Ai grijă de burtica ta” (‘Love Your Tummy’) își propune să le arate oamenilor faptul că, în cele mai multe cazuri, prin adoptarea unor mici schimbări în ceea ce privește stilul de viață, cum ar fi regimul alimentar, consumul de probiotice și al unei cantități mai mari de apă, aceștia își pot îmbunătăți sănătatea digestivă și, în consecință, bunăstarea fizică și emoțională.

De aceea, ar trebui să facă o schimbare în bine cu ocazia acestei Zile Mondiale a Sănătății Digestive.”

 

La nivel mondial, unele dintre simptomele cele mai frecvente ale disconfortului digestiv la nivel mondial sunt balonarea, constipația și flatulența. Vestea bună este că, în cazul multora, disconfortul digestiv poate fi îmbunătățit prin adoptarea unor schimbări simple ale regimului alimentar și stilului de viață, prezentate în noul ghid cu sugestii de alimentaţie şi stil de viaţă realizat de WGO pentru campania Ai grijă de burtica ta”(‘Love Your Tummy’), disponibil începând de astăzi pe site-ul campaniei, www.loveyourtummy.org.

 

În România, cei doi membri în Comitetul Director al Campaniei dedicate Zilei Mondiale a Sănătăţii Digestive 2012, iniţiată de Organizaţia Mondială de Gastroenterologie: Prof. Dr. Monica Acalovschi, de la UMF Cluj-Napoca şi Prof. Dr. Dan Dumitraşcu, Preşedinte al Societăţii Române de Neurogastroenterologie, declară: „Scopul organizării Campaniei dedicate Zilei Mondiale a Sănătăţii Digestive este acela de a informa opinia publică, persoanele în suferinţă şi pe cei răspunzători pentru sănătatea acestora – medici, farmacişti, organizaţii medicale naţionale, cu privire la simptomele digestive cele mai frecvente, pentru a le recunoaşte importanţa şi modul în care trebuie să fie abordate.

Campania, care se întinde pe durata unui an, se va încheia cu elaborarea unor recomandări pentru un regim şi o conduită corespunzătoare în interpretarea simptomelor digestive, controlul acestora şi tratarea cauzelor care le generează, la toate nivelele de asistenţă medicală. Trebuie să avem grijă de sănătatea tubului nostru digestiv: noi nu îl vedem, dar suferinţele sale sunt vizibile adesea de la distanţă.”

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod