Cutremure în România

Două cutremure de 3,5 grade pe scara Richter au avut loc joi dimineaţă. Primul seism s-a produs în Marea Neagră, la 120 km de țărm, iar al doilea a avut loc în Vrancea, la ora 3:33.

Primul seism, cu o magnitudine de 2,5 grade pe scara Richter, s-a produs seara trecută  în zona Mării Negre, la adâncimea de un kilometru și la o distanță de 120 de kilometri de ţărm, iar cel de-al doilea a avut loc în această dimineaţă, în Vrancea.

UPDATE ORA. 9.05: Seismul din Vrancea s-a produs la ora 3:33, a avut o magnitudine de 3,5 pe Richter, în zona localităţii Nereju, la 43 de kilometri de Focşani şi s-a resimţit şi în judeţul Buzău, anunță postul Realitatea TV.

UPDATE ORA 9.29: Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului (INFP), a declarat la TVR INFO că seismul înregistrat joi dimineaţă este cel mai mare din februarie până în prezent, însă nu reprezintă un motiv de îngrijorare, relatează Mediafax.

Radulian a subliniat că sesimul din Vrancea nu are legătură cu cel din Indonezia. Miercuri s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 8,6 grade pe scara Richter, în largul insulei Sumatra.

Mai mult, directorul ştiinţific al INFP a declarat că în medie, pe lună, se înregistrează 15-20 de cutremure, iar activitatea seismică înregistrată în ultima perioadă este mică în comparaţie cu statisticile seismologilor.

Astfel, Mircea Radulian a susţinut că în februarie s-au înregistrat opt seisme, în martie 14, iar în luna aprilie, până în prezent, şase cutremure.

"2012 nu reprezintă nimic special pentru România (din punct de vedere sesimologic-n.r.)", a precizat Mircea Radulian.

Oficialul a spus că pentru România un cutremur în Vrancea cu magnitudinea de 7 grade ar produce efecte deosebit de puternice.

 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod