Campania "Mai curat" educa copiii si tinerii din Romania cu privire la problemele de mediu

27 Aprilie 2011
Facebook Twitter Comenteaza
Campania
Campania "Mai curat" in Romania isi propune educarea copiilor si tinerilor romani cu privire la problemele generate de aruncarea inadecvata a gunoaielor, precum si incurajarea acestora de a proteja mediul prin actiunile lor. Campania educationala “Mai curat” este implementata in 15 tari si va fi condusa de Fundatia Mondiala de Educatie pentru Mediul Inconjurator (FEE) si operatorii sai nationali. In Romania reprezentantul FEE esteCentrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG).


In cadrul campaniei, vor fi implementate doua programe dedicate copiilor de diferite varste. Programul “ECO-SCOALA” se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 5-18 ani si le va permite acestora sa contureze si sa-si gestioneze propriile proiecte eco, dar si sa organizeze un eveniment „Mai Curat” in  scoala lor. Elevii cu varste cuprinse intre 12-18 ani se pot implica in campania „Tineri Reporteri pentru  mediu” (YRE), devenind adevarati „jurnalisti” ce vor investiga problema deseurilor.
Munca lor va fi apreciata de un juriu national, iar castigatorii vor concura pentru un premiu international YRE.

Campania „Tineri Reporteri pentru mediu” (YRE) este implementata in Romania cu sprijinul asociatiei Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG), acest program desfasurandu-se, de asemenea, in Germania, Franta si Canada.  Programul va functiona in minim 5 scoli in fiecare tara si va completa activitatea pe care compania Wrigley o desfasoara pentru a incuraja responsabilizarea procesului de eliminare a gunoiului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod