"Boogie" candideaza la Premiile Academiei Europene de Film

Facebook Twitter gplus Comenteaza


"Boogie", in regia lui Radu Muntean, a fost ales zilele acestea sa faca parte din cele 20 de filme ce vor candida la Premiile Academiei Europene de Film, European Film Awards 2008 (EFA), echivalentul Oscarurilor in Europa. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc in 6 decembrie, la Copenhaga.

Filmele au fost alese de membri EFA si de critici de film, pe baza propunerilor facute de institutiile de film europene, festivaluri, presa, membrii EFA din tarile respective si de profesionisti din domeniul cinematografiei. Nominalizarile finale vor fi facute in urma votului celor 1650 de membri ai EFA, la categoriile de film european, regizor, actor, actrita, scenarist si director de imagine.

"Scopul decernarii acestor premii este de a celebra diversitatea si calitatea cinematografului european, de a aduce noi spectatori la filmele produse aici si de a atrage atentia asupra talentelor care continua sa apara in Europa", spunorganizatorii EFA.

"Boogie" a avut premiera mondiala la Cannes, in cadrul sectiunii Quinzaine des Realisateurs, apoi a fost prezent la cel de-al doilea festival de clasa A, Karlovy Vary, la Palic (Serbia), unde a primit Premiul Special al Juriului, la TIFF, Munchen, Ierusalim, Anonimul (Sf.
Gheorghe) – Premiul pentru cea mai buna regie, Sarajevo (Bosnia si Hetzegovina), Melbourne (Australia), iar in viitorul apropiat la Varsovia (Polonia), Motovun (Croatia), Namur (Belgia).

Plecat cu sotia, Smaranda (Anamaria Marinca) si Adrian (Vlad Muntean), copilul lor de 4 ani, la mare in minivacanta legala de 1 mai, Bogdan Ciocazanu (Dragos Bucur) se intalneste intamplator cu cei mai buni prieteni din liceu, Penescu (Mimi Branescu) si Iordache (Adrian Vancica), la data si locul de care ii leaga cele mai glorioase escapade bahico-sexuale din tinerete. E o intilnire cu vremurile bune, atunci cand viata era frumoasa si fara responsabilitati.
Acum insa lucrurile s-au schimbat, diferentele dintre ei s-au marit, iar prietenia nu mai poate fi o relatie care se bazeaza doar pe gusturi comune la femei, bautura si echipe de fotbal.

O co-productie MultiMedia Est si Antena 1 si sustinut de Centrul National al Cinematografiei, "Boogie" este scris de Radu Muntean, Alex Baciu si Razvan Radulescu si este reprezentat pe plan international de Maximum Film Intl. Filmul va intra in circuitul cinematografelor din tara in septembrie.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod