Andreea Marin și Tribute au mobilizat mari artiști pentru a ajuta fetița cu maladia Krabbe

Andreea Marin Bănică a reușit să organizeze aseară un maraton muzical în Club Tribute din București, având scopul de a strânge fonduri pentru ajutorarea unei fetițe de 6 ani care suferă de o boală rară si foarte grea.

Andreea Marin Bănică a reușit să organizeze aseară un maraton muzical în Club Tribute din București, având scopul de a strânge fonduri pentru ajutorarea unei fetițe de 6 ani care suferă de o boală rară si foarte grea.

Ștefan Bănică, Dan Bittman, Gabriel Cotabiță, Nico, Nicola, Paula Seling și Jukebox au susținut câte un recital pentru publicul prezent în club, suma de bani din urma vânzării biletelor fiind donată Fundației Prețuiește Viața, cea care sprijină cazul micuței Moira Isabel, o fetiță care se luptă să supraviețuiască unei maladii extrem de dure, Krabbe.

Andreea Mairn Bănică a fost gazda evenimentului, primul din seria concertelor “Muzică pe cord deschis” ce vor fi organizate in Club Tribute din capitala, invitând în scenă artisti de prim rang care au acceptat sa cante pro bono pentru a o sustine pe Moira. Ștefan Bănică, Dan Bittman, Gabriel Cotabiță, Nico, Nicola, Paula Seling și Jukebox au cântat atât piese proprii, cât și hituri internaționale pe parcursul a trei ore in care atmosfera a fost incendiara. “Sunt foarte mândru de ceea ce face Andreea! O sprijin necondiționat în demersurile ei caritabile!”, a declarat Ștefan Bănică pe scena Tribute.

Implicarea marilor artiști vine în ajutorul micuței Moira Isabel, cea care are o poveste cutremurătoare. Până la vârsta de doi ani fetița s-a dezvoltat normal. Apoi a început sa uite inexplicabil tot ce știa: a uitat să mai meargă, apoi să râdă, să vorbească, să mănânce, să se bucure de viață.
După îndelungi analize, s-a descoperit că suferă de o maladie rară, Krabbe, care împiedică organismul să secrete enzima ce formează mielina, invelisul ce protejeaza creierul, aceasta  conducând la degradarea creierului în mod ireversibil.

Astăzi, Moira este imobilizată la pat, singurele reacții pe care le mai poate avea fiind lacrimile care îi brăzdează din când în când obrazul și comunicarea din priviri cu mămica ei. Fetița nu poate vorbi, nu se poate hrăni singură, este conectată la un tub introdus direct în stomac, prin care i se administrează un lapte special, mai scump și greu de găsit.

Moira se luptă de patru ani să trăiască, având-o alături pe mama sa 24 de ore din 24. Deși i s-a dat doar un an de supraviețuire, fetița se încăpățânează să rămână în viață. Tatăl le-a părăsit, renunțând să mai lupte alături de familie.
Cu 1.000 de lei pe lună, lupta lor pentru traiul de zi cu zi este permanentă, pentru că doar nevoile de hrană ale fetiței depășesc această sumă. Și, pentru că parcă nu era suficient, se află acum în pericolul de a-și pierde casa.

Moira își pierde vederea în anumite perioade ale zilei, în special seara, tranzitul intestinal este greoi și cere efectuarea clismei de 2-3 ori pe săptămână. În mod surprinzător, micuța este conștientă de ce i se întâmplă în jurul ei. Se bucură atunci când iese la plimbare în parc și ochii ei zâmbesc. Nu pentru mult timp însă.

Din păcate, încă nu s-a descoperit un tratament miraculos care să îi aducă însănătoșirea. Micuța are nevoie în prezent de o îngrijire atentă, costisitoare, care să o ajute să se mențină măcar la acest stadiu. Are nevoie de bani pentru lăpticul ei, are nevoie de scutece nr.6 (cele până în 25 kg), ulei de corp, unguente contra iritațiilor provocate de scutece și va avea nevoie și de fonduri suplimentare în cazul în care va fi acceptată de una din instituțiile în care se fac cercetări pentru descoperirea tratamentului.

Fiecare bilet plătit aseară în Club Tribute a însemnat o donație pentru Moira. Cine își dorește să o ajute în continuare o poate face în contul Fundației Prețuiește Viața RO85BRDE445SV02177074450, BRD, Sucursala Dorobanți, București, cu mențiunea “Pentru Moira”.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod