Alpinista Crina Coco Popescu a intrat in Cartea Recordurilor

de Ileana Voicu Ghinea, 5 Februarie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Alpinista Crina Coco Popescu a intrat in Cartea Recordurilor

Rasnoveanca de 15 ani a escaladat cel mai inalt varf al Oceaniei -  Carstensz Pyramid (4884m) din Indonezia, devenind astfel cea mai tanara alpinista din lume care urca acest munte, informeaza Antena 3. In acelasi timp, Coco este si prima alpinista din Romania care urca pe Carstensz Pyramid. Recordul anterior ara detinut de americanca Samantha Larson care avea 18 ani cand a urcat acest varf, iar acest lucru se intampla in 2007.

Carstensz Pyramid este cel mai inalt varf al Oceaniei si in acelasi timp cel mai tehnic varf din Seven Summits.
Crina Coco Popescu are la activ, in ultimii trei ani, ascensiunea pe 4 varfuri din Seven Summits (Aconcagua, Kilimanjaro, Elbrus si Carstensz Pyramid) si 5 varfuri din Seven Volcanoes (Elbrus, Ojos Del Salado, Damavand, Kilimanjaro si Mt. Giluwe).

Succesul acestei expeditii a adus-o pe COCO cu un pas mai aproape de visul sau: sa devina cea mai tanara alpinista din lume care incheie aceste circuite. Pentru mijlocul anului 2010 Coco se pregateste sa urce alte 2 varfuri de referinta din circuitele mai sus mentionate: Pico de Orizaba 5,636 m in Mexic - cel mai inalt vulcan al Americii de Nord si Denali 6194m in Alaska, cel mai inalt varf al aceluiasi continent, se mai arata in comunicatul Clubului Sportiv Montan Altitudine.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod