"Academia din Sable" la Bucuresti

Facebook Twitter Comenteaza
De treizeci de ani, in afara de marele Festival de Muzica Baroca organizat la Sable-sur-Sarthe, in vestul Frantei, o suta cincizeci de stagiari mai sunt reuniti, in fiecare an si in jurul unei Academii de muzica si dans baroc animata de cei mai mari profesionisti ai domeniului. Imbogatita cu aceasta experienta si dornica sa o impartaseasca pe scara europeana, Academie de Sable va fi reprezentata la Bucuresti de cei mai buni profesori ai sai, de renume international, pentru a perfectiona – fie ei tineri profesionisti sau studenti pasionati – pe toti cei pe care Stagiunea de Muzica Veche sau creatia Codex Caioni, evenimente ale anului 2007 abia incheiat, au reusit sa-i faca sa aprecieze estetica muzicala a cantecului si a dansului baroc sau cel putin s-o redescopere.

Pentru prima data, datorita unei stranse legaturi cu Institutul Francez si in parteneriat cu Universitatea Nationala de Muzica, aceasta sesiune de cursuri se va derula la Bucuresti, la Centrul National al Dansului, intre 9 si 13 aprilie.
Cei 31 de inscrisi vor beneficia de cursuri individuale si cursuri comune de muzica si dans baroc.

Rezultatul acestei activitati de cinci zile se va materializa intr-un concert cu intrare libera, care va avea loc duminica, 13 aprilie, la ora 15.00, la CNDB.

Profesori:

Dans baroc, Françoise Denieau
Voce, Howard Crook
Vioara, Mira Glodeanu
Violoncel, Bruno Cocset
Clavecin, Françoise Lengelle

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod