"4 luni, 3 saptamani si 2 zile", nominalizat la premiile "David di Donatello"

Facebook Twitter Comenteaza


In lista filmelor nominalizate la editia din 2008 a premiilor "David di Donatello" se regaseste si pelicula romaneasca "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", regizata de Cristian Mungiu. Alaturi de filmul mai sus numit, la categoria "Cel mai bun film european" mai sunt nominalizate "La graine et le mulet", al lui Abdellatif Kechiche, "Elizabeth: Epoca de Aur", semnat de Shekhar Kapur, "Irina Palm", de Sam Garbarski si "Scafandrul si fluturele", al lui Julian Schnabel.
"4, 3, 2" a reusit, in numai un an, sa culeaga nu mai putin de 15 premii internationale si 11 nominalizari.
Cele mai rasunatoare fiind "Trofeul Palme d'Or", de la Cannes, premiul FIPRESCI (Federatie Internationala a Presei Cinematografice) si Premiul Educatiei Nationale din Franta (tot la Festivalul de la Cannes). Premiile pentru "Cel mai bun film european" si "Cel mai bun regizor european al anului", din cadrul "Academiei Europene de Film", din 2007. Mai mult decat atat, Cristian Mungiu detine dubla performanta de a fi primul regizor roman al carui film a primit o nominalizare la premiul "Globul de Aur" pentru "Cel mai bun film strain" si la premiul "Cesar", la aceeasi categorie.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cristina pe 26 Mar 2008, 00:22
    suuper

    de cand am vazut acest film am zis ca este extraordinar! sincer chiar asa si este! m-a emotionat profund, si mai am momente cand si acum imi mai amintesc de filmul asta, chit ca l-am vazut acum cateva luni bune. intr-adevar un film de milioane!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod