"Moşule, ce tânăr eşti!" aduce două milioane de euro fostei trupe Andre

Andreea Antonescu, Andreea Bălan şi Săndel Bălan, tatăl Andreei Bălan, au demonstrat în instanţă că melodia nu e un plagiat. Acest fapt i-ar putea îmbogăţi. La 14 ani de la lansare,

Andreea Antonescu, Andreea Bălan şi Săndel Bălan, tatăl Andreei Bălan, au demonstrat în instanţă că melodia nu e un plagiat. Acest fapt i-ar putea îmbogăţi.

La 14 ani de la lansare, piesa "Moşule, ce tânăr eşti!" a fost declarată ca nefiind un plagiat şi astfel fosta trupă Andre ar putea primi acum banii de pe urma difuzării piesei, sumă care se ridică la aproximativ 2 milioane de euro.

În urmă cu 14 ani, când trupa Andre se bucura de un imens succes cu hit-ul "Moşule, ce tânăr eşti!", au apărut acuzaţii de plagiat, considerându-se că piesa seamănă foarte mult cu o alta din Grecia. Astel că Săndel Bălan, compozitorul liniei melodice, şi cele două cântăreţe nu au primit niciun ban pentru drepturile de autor. Casa de discuri Roton a demonstrat în instanţă că piesa nu este un plagiat, contactându-l pe compozitorul grec care a recunoscut că nu sunt asemănări mari între cele doua cântece.

"Compozitorul grec se numeşte Kostas Tournas. Am luat legătura cu el şi i-am trimis piesa. Mi-a spus că există câteva elemente asemănătoare, dar că nu conduc la acuzaţii de furt. Sunt multe piese care seamănă între ele, dar pot fi asemănări involuntare", a declarat un reprezentant al casei de discuri Roton pentru Click.ro. După ce au intrat în posesia documentului care dovedea orginalitatea piesei, casa de discuri a făcut demersurile în instanţă pentru a recupera banii blocaţi de UCMR, la mijlocul lunii noiembrie având loc o nouă înfăţişare în proces.

Trupa Andre s-a înfiinţat în 1998 şi s-a bucurat de un imens succes chiar de la debut. Componentele formaţiei, Andreea Bălan (29 de ani) şi Andreea Antonescu (31 de ani), au debutat cu albumul "La întâlnire" în 1999, câștigând trofeul festivalului de la Mamaia cu melodia „Liberă la mare". Au scos hit după hit, printre care şi "Moşule, ce tânăr eşti!" (1999), iar în 2002 formația a primit 4 discuri de platină și unul de aur pentru cele 1.200.000 de exemplare ale albumelor vândute, fiind formația românească cu cele mai mari vânzări.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod