Salvati mitul Vama Veche!

Paradisul boemilor, iubitorilor de rock sau al nudistilor si nu numai,sau mai degraba al celor care iubesc "libertatea" (de spirit, de cultura,de timp, daca pot sa spun asa), Vama Veche este acum in pericol. Ce-i defacut? Sa ne alaturam celor care incearca sa o salveze, respectiv celorcare vor sa infiinteze asociatia, acum informala, "Rezervatia CulturalaVama Veche".

Nu am pretentia ca sunt originala. Vreau doar sa ma alatur si eu celorcare vor sa salveze Vama Veche, celor care si-au petrecut acolo celemai frumoase concedii, vacante sau doar week-end-uri. Pentru cei carevor sa priveasca rasaritul de soare din cort, sau pentru cei care vor safaca nudism - singurul loc de pe litoralul romanesc unde mai era posibilacest lucru - Vama Veche va fi acum doar o amintire.
Eu, spre deosebirede altii, sunt impotriva manelelor, kitsch-urilor, impotriva celor careinterzic camparea corturilor si poluarii de tot felul si a intereselor(politice, economice) care ii "guverneaza" pe unii. Cine merge acolo,vrea sa asculte sunetul valurilor si al chitarilor si nu al manelelor.

Ma alatur celor care vor sa infiinteze asociatia "Rezervatia CulturalaVama Veche", care va face de la consiliere gratuita a investitorilor(in materie de constructie, amenajare si conduita muzicala) panala evenimente de tip concerte si proteste impotriva poluarii cuski-jeturi si a parcarii pe plaja sau impotriva decibelilor in excessi a ilegal-improprietaritilor.
Grupul care vrea sa constituie aceastaasociatie vrea sa redefineasca conceptul "Vama Veche". Daca ati fostvreodata acolo sau daca ii intelegeti pe cei care si-au pierdut acumlibertatea de atatia ani, alaturati-va celor care incearca sa faca cevapentru acest colt de rai. Detalii gasiti pe www.savevamaveche.home.ro.

Asociatia vizeaza obtinerea statutului international de "zonabio-culturala protejata" pentru Limanu - 2 Mai - Vama Veche; constituireaunei entitati civice care sa devina partener al primarului, localnicilorsi intreprinzatorilor din zona, pentru a-i ajuta sa ia decizii care sa numai raneasca natura si spatiul cultural si sa asigure asistenta efectivapentru proiectarea constructiilor, organizarea turistica, valorificareapotentialului local.

"Vamaiotii" doresc crearea unui tip socio-cultural: "vamaiotul"(minoritate culturala), controlul decibelilor, parcarea in sosea(numai acolo!), statutul de rezervatie Bio-Culturala (Yukatan - Mexiclike; statut UNESCO), si astea sunt numai cateva din doleantele celor"indreptatiti" sa spere la o schimbare.

Va vine sa credeti sau nu, dar iubitorii acestui loc, in semn de protestla actiunile ilegale care se petrec acum in zona, sunt pe cale sa ofere,pe 16 august, muzica de cea mai buna calitate GRATIS.
Pana acum, si-aumanifestat disponibilitatea de a canta gratuit: Nightlosers, Tudor Chirila& Vama Veche, Zob, Kumm, Florin Chilian, Imago Mundi si Luna Amara. Iarlista e deschisa. Actiunea se cheama, conform titlului acestui "apel","Salvati Vama Veche!", si se va tine "la hamacul lui Boboc", intre 15si 16 august. Nu uitati aceasta data si scrieti-ne daca sunteti faniVama Veche!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod