Cele mai frumoase fotografii făcute cu telefonul: 21 de imagini premiate

Oamenii au impresia că e nevoie de echipament foto scump pentru a face o imagine bună.
De fapt, telefonul mobil îți poate fi de ajuns - cu un smartphone bun spre foarte bun, imaginație și ceva pricepere poți face fotografii pe care și fotografii profesioniști le apreciază. Asta s-a întâmplat la Mobile Photography Awards (MPA), concursul foto care desemnează în fiecare an cele mai bune imagini făcute cu telefonul mobil.

MPA este cea mai importantă competiție care recunoaște și premiază fotografiile făcute cu telefoanele mobile sau cu tabletele, iar organizatorii au anunțat recent câștigătorii celei de-a zece ediții.

Peste 7.500 de imagini trimise din peste 75 de țări au fost înscrise în cele 20 de categorii tematice ale concursului, printre care eseu foto, transport, fotografie stradală, fotojurnalism, alb-negru și artă digitală.

Dan Liu, fotograf independent și artist vizual din Chengdu, China, a câștigat titlul de Fotograful anului MPA și premiul în valoare de 3.000 de dolari.
Lucrările sale se concentrează în special pe temele umaniste și peisaje. Dan a călătorit în aproape 50 de țări și în 100 de localități din China, explorând relațiile dintre grupuri sociale și culturale diferite, precum și caracteristicile lor unice. Pentru imaginea cu care a participat la ediția din acest an a concursului, în care a surprins siluetele a doi pescari aflați într-o barcă, a folosit un telefon iPhone 11 Pro Max.

Cele mai frumoase imagini de la Mobile Photography Awards, prezentate și pe Instagram, Facebook, Twitter, demonstrează că oricine poate face o fotografie reușită cu un telefon.
Și nu ai nevoie de un smartphone de ultimă generație: Alessandra Manzotti, laureata categoriei alb-negru, a surprins imaginea câștigătoare (doi cai jucându-se în zăpadă) cu un iPhone 5C, considerat un model vechi după standardele tehnice actuale.

Nici marca telefonului nu contează atât de mult cum ar crede unii. Câștigătorii concursului au folosit în general iPhone, Samsung și Huawei, dar sunt și imagini premiate făcute cu Xiaomi și Vivo.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod