Livia Graur si-a implinit o dorinta mai veche, de ziua ei

Livia Graur, frumoasa prezentatoarea a jurnalului de stiri -Prima Tv, si-a sarbatorit de curand ziua de nastere. Primul cadou a venit din partea sotului, si nu orice fel de cadou, ci unul impresionant, un Mercedes argintiu, apoi, conform traditiei, pe care Livia a “instaurat-o” de cativa ani, de a se innoi din cap pana in picioare in ziua in care se sarbatoreste, Livia si-a cumparat tot ce si-a dorit pentru noul sezon.In weekend, Livia si-a mai oferit o mare bucurie. A mers pana la Bacau, unde a vizitat casa memoriala a poetului ei preferat, George Bacovia, o calatorie pe care si-a dorit-o inca din liceu.
“Nu stiu cata lume cunoaste asta despre mine, insa sunt fascinata de literatura, de poezie mai intai si apoi de proza. Inca din perioada adolescentei, eleva fiind a Scolii Centrale cu profil uman-bilingv, am dezvoltat un mare apetit pentru lectura. Aveam foarte mult de citit de la o zi la alta, iar, pentru ca eram o eleva constincioasa, imi faceam temele ca la carte, inclusiv cu lecturile recomandate. Citind, la inceput  nu neparat din placere, caci sunt sincera cand spun, ca nu ma captivau toate cartile care trebuiau citite, am inceput sa simt gustul acestei activitati atat de nutritive.
La acea vreme, am fost sedusa, ca orica tanar, de simbolism, in special de George Bacovia si mi-am dorit tare sa aflu cat mai multe despre el, despre universul lui de viata si inspiratie, asa ca mi-am propus sa ajung one day in Bacau, orasul natal al poetului. Am reusit sa fac asta in weekend si am fost extrem de fericita. Am descoperit o casa la fel de
“melancolica” precum firea poetului, modesta, dar cu o arhitectura frumoasa. M-am bucurat si sa constat ca, desi fusese lasata in paragina, acum era in renovare, fapt ce mi-a adus un zambet pe chip, gandindu-ma ca astfel si urmatoarele generatii vor putea descoperi universul de viata  al unui iubit si apreciat poet roman.
M-am intors in Bucuresti cu sentimentul ca am realizat un lucru pe care mi l-am dorit foarte mult timp si care mi-a umplut sufletul de nostalgie si bucurie”
a declarat Livia.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod