Comunitatea gay o dă în judecată pe Mihaela Rădulescu: "Are o ură viscerală faţă de noi!"

Homosexualii din România vor formula o plângere la Consiliul Naţional pentru Combatere a Discriminării după ce vedeta a scris pe blogul ei ce părere are despre persoanele cu altă orientare sexuală.

Mihaela Rădulescu a precizat că se exprimă în calitate de "mamă îngrijorată" şi că este conştientă că va fi pusă la zid pentru opiniile ei. "Sunteţi oameni anormali, oricât vă deranjează că va numim aşa – dar, dacă vă asumaţi <<diferenţa>>, faceţi-o cu eleganţă, discreţie, convingere, nu neapărat dând iama în dulapul femeilor şi în fardurile lor. Nu ne agresaţi vizual copiii pe stradă, căci noi nu avem cui ne plânge, fiind o majoritate obligată să respecte drepturile unei minorităţi, ci respectaţi şi voi drepturile copiilor noştri de a creşte normal şi de alege...

drept", a scris vedeta pe blogul ei.

Asociaţia ACCEPT a dat publicităţii un comunicat de presă prin care condamnă declaraţiile Mihaelei Rădulescu.

"Pe 5 aprilie, Mihaela Rădulescu a atacat într-un mod tendenţios comunitatea LGBT printr-un post pe blogul personal, ulterior preluat de o parte a presei online. Dumneaei defineşte persoanele homosexuale ca <<anormale>> o ameninţare la adresa copiilor şi a familiei şi îi echivalează cu teroriştii. În lumina acestor afirmaţii, reamintim publicului larg că persoanele LGBT nu reprezintă o ameninţare la adresa familiei sau a majorităţii heterosexuale.
Nevoile fiecăruia dintre noi – de a fi recunoscut, vizibil, acceptat şi apreciat pentru cine suntem că persoană – sunt aceleaşi pentru toţi oamenii. Toţi suntem protejaţi de aceleaşi legi şi autorităţi ale statului şi avem dreptul egal de a fi auziţi şi vizibili în spaţiul public, de a ne exprima liber fără a leza oamenii din jurul nostru. Cu toate acestea, Mihaela Rădulescu contestă existenţa persoanelor LGBT în spaţiul public, motivând că este dreptul ei să o facă, în virtutea libertăţii de exprimare.
Doamna Rădulescu nu conştientizează că prezenţa persoanelor homosexuale în spaţiul public ţine de manifestarea aceluiaşi drept pe care dumneaei îl invocă. Simple gesturi stradale de afecţiune umană pot leza doar acei oameni care promovează ura şi intoleranţa. Ba mai mult, manifestările publice ale comunităţii LGBT, precum Bucharest Pride sau Luna Istoriei LGBT, sunt un apel pro-diversitate adresat întregii societăţi"
, se arată în comunicat.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod