Crush&Alexandra Ungureanu la filmări în Paris!

10.07.2011, ora 2 pm: De obicei duminica la ora asta suntem pe drum spre casă dupa un concert susţinut undeva în România. Azi lucrurile stau altfel. Sunt împreună cu Radu şi Sorin de la Crush

10.07.2011, ora 2 pm: De obicei duminica la ora asta suntem pe drum spre casă dupa un concert susţinut undeva în România. Azi lucrurile stau altfel. Sunt împreună cu Radu şi Sorin de la Crush şi urmează să zburam la Paris pentru a filma un nou videoclip. E o experienţă nouă. Ne însoţeşte şi bunul nostru prieten George Enache, cu el ne sfătuim atunci când e vorba de stilul vestimentar abordat. Piesa pentru care urmează să filmăm videoclipul este aceeaşi "I Need You More" ce rasună pe radiourile româneşti continuu de câteva luni. Ceva e însă diferit: piesa este deja în promovare în Franta alături de o artistă franceză, foarte populară în rândul tinerilor, Leslie. Şi pentru că ne-a plăcut versiunea piesei înregistrată cu ea, am răspuns pozitiv invitaţiei de a filma o nouă versiune de videoclip alături de ea în Oraşul Luminilor, Paris.

ora 3:30 pm: În câteva minute decolam de la Bucuresti. Zborul către Paris durează aproape 5 ore, urmează să avem escală la Dusseldorf.

ora 7:15 pm: După o scurtă escală în Dusseldorf unde am avut timp suficient pentru a savura o cafea şi un covrig tradiţional, ajungem la timp la Paris, la Terminalul 1 al aeroportului Charles de Gaulle. Deşi este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi europene, lucrurile se mişcă foarte repede şi în 20 de minute ieşim deja în parcarea terminalului cu tot cu bagaje (costumaţiile pentru videoclip) unde ne aşteaptă maşina ce ne va duce în oraş.

ora 8:20 pm: Traficul e destul de lejer la Paris duminică seara pe timp de vara, drumul spre centrul oraşului e destul de scurt. Hotelul nostru este în arondismentul 11, într-o zona tipic pariziană, cu multe restaurante şi cafenele, la mijlocul distanţei dintre cele două locuri de filmare pentru videoclip.

ora 9:00 pm: Suntem în cel mai trendy cartier al Parisului, Le Marais, o zonă ce nu doarme niciodată.

Sute de cafenele, baruri şi restaurante se înghesuie unul lânga altul pe labirintul de straduţe. Noi ne oprim chiar la intrarea în cartier, lânga Centrul Georges Pompidou, într-un spaghetti bar foarte popular printre artiştii francezi, unde ne aşteaptă partenera noastră de videoclip, Leslie. Întâlnirea are loc ca între vechi prieteni, doar avem deja un proiect împreună, chiar dacă este pentru prima dată când ne întâlnim faţă în faţă. Leslie pleacă în turneu a doua zi când noi filmam partea noastră de videoclip, ea a filmat cadrele pentru videoclip cu două zile înainte într-un loft scăldat în lumina zilei şi pe străzi pariziene. Povestea este simplă: legătura dintre două surori care deşi au vieţi diferite (una e o fiinţă a zilei iar cealalta a nopţii), sunt tot timpul împreună. Şi am sa mă opresc aici cu detaliile despre videoclip.

ora 11:00 pm: Ne despărţim de Leslie cu promisiunea că ne vom reîntâlni curând, fie în România sau în Franţa. Legătura dintre noi e creată. Ne aşteaptă o zi destul de lungă luni. Programul de filmare este destul de încărcat, dar sperăm să avem timp şi de o plimbare prin Paris. Pentru mine nu este prima dată, pentru băieţi însă, da.

11.07.2011, ora 8 am: Micul dejun tipic franşuzesc ne aşteaptă cu produse proaspete de patiserie şi cafea. Apoi ne apucăm de pregătiri pentru filmare: machiaj, coafura, haine.

11:30 am: Plecăm spre prima locaţie, un bar popular din zona Chatelet Les Halles, "1979". Un spaţiu versatil, "1979" este pe timpul zilei restaurant, după lăsatul întunericului, bar, ce devine club odată cu zecile de oameni ce îi populează noaptea târziu subsolul eclectic în timp ce Djul pune cea mai neconvenţională muzică de club.

Primul meu gând e legat de următoarea mea ocazie de a ajunge în acest loc atunci când lumea vine să se distreze. Dar până atunci avem un videoclip de filmat!

1:00 pm: Foarte punctuală, echipa de producţie ne cheamă la testul pentru primul cadru. În mijlocul subsolului, lumini speciale, decor amplificat de elemente speciale. Arată interesant iar pe camera uşor ireal. Avem de filmat destul de multe cadre aici în mai multe spaţii diferite şi cu mai multe costumaţii.

6:00 pm: Filmările din prima locaţie sunt aproape de final. În jumătate de oră vom fi liberi până după înserat pentru o plimbare.

7:00 pm: Pornim spre Centrul Georges Pompidou. O clădire modernă impresionantă mai ales prin "interiorul" său expus şi când spun asta mă refer la sutele de ţevi ce formează exteriorul său. Din păcate e târziu să putem vizita expoziţiile şi celebrul Atelier Brancuşi, însă putem avea acces pe terasa clădirii de unde priveliştea e cu totul alta. După două lifturi şi mai multe scări rulante ajungem pe terasa clădirii unde se află şi un foarte apreciat restaurant, "Georges". Toată lumea vine aici în primul rând pentru a vedea Parisul de sus, 360grade. Nu ne putem abţine să facem poze în toate direcţiile. De aici se vede celebrul Tour Eiffel, catedrala Notre Dame, modernul cartier La Defense şi populatul Montmartre cu a sa basilică Sacre Coeur. Câteva zeci de fotografii mai târziu şi după ce zabovim la o cafea, e timpul să pornim din nou la plimbare pe străzile pietonale din zonă pentru a admira stilul arhitectural parizian.

9:10 pm: Deja un pic obositi, dar şi flămânzi, ne oprim la un mic restaurant cu specific libanez recomandat de unul dintre ghizii nostri.

Aici mâncarea se serveşte la pachet sau la cele 4 mese de pe trotuarul din faţa. Meniul e tipic libanez, dar mâncarea este excepţională. Aşa se explică coada suficient de lungă în ciuda numărului de restaurante de pe aceeaşi stradă.

10:15 pm: Ajungem în zona Montmartre. Aici ne facem cartierul general într-una din popularele cafenele pentru a ne pregăti de partea a doua a videoclipului.

10:45 pm: Urcăm pe scooterele ce ne aşteaptă pentru a ne duce pe treptele basilicii Sacre Coeur unde continuăm filmările. Priveliştea de seară de deasupra Parisului iţi taie răsuflarea. Filmăm pe scări la lumina binecunoscutelor felinare. Trecătorii nu se prea opresc, semn că sunt obişnuiţi să vadă echipe de filmare aici... Indicaţiile regizorului ne fac foarte curioşi să vedem mai repede rezultatul final! Sigur va fi interesant. De altfel portofoliul său de producţii este destul de impresionant, cuprinzând videoclipuri pentru cei mai în vogă artişti francezi şi britanici.

00:35 am: "Fin tournage!" Da, am terminat! Totul conform programului. Mergem la hotel să ne odihnim, a fost o zi plină! Iar dimineaţa mai avem cel putin un obiectiv în program!

12.07.2011, 8:00 am: Micul dejun e de neratat şi dă startul unei noi zile. Mai scurtă pentru noi decat cea anterioară la Paris, dar plină! Azi suntem turişti!

9:00 am: Vremea nu e tocmai favorabilă, se anunţă o ploaie de vară, dar asta nu ne sperie. Trebuie sa îi duc pe Radu şi Sorin la Turnul Eiffel! Luăm metroul şi coborâm la Trocadero. De aici ne îndreptăm către esplanada cu acelaşi nume şi regăsim un cadru familiar pe care l-am vazut în filme, videoclipuri, documentare şi nu numai: o terasă uriaşă, iar în faţă simbolul Parisului, Turnul Eiffel! Ploaia tocmai s-a oprit.

De aici continuăm plimbarea pe malul Senei.

10:15 am: Trecem pe lângă Grand Palais, o clădire cu adevărat impresionantă, şi intrăm pe aglomeratul Champs Elysees. O plimbare până la Arcul de Triumf nu trebuie ratată pentru o experienţă pariziană completă! O oprire ici-colo la un magazin de muzica sau decoraţiuni interioare şi timpul trece imediat.

12:20 pm: Din păcate timpul nostru este limitat azi şi ne îndreptăm către hotel pentru ca apoi să mergem la aeroport. În drumul spre hotel însă mai avem două opriri de facut: una în curtea interioară a faimosului muzeu Louvre, a doua pentru prânz în zona Voltaire la un restaurant indian şi apoi direct la aeroport. Lungul şir de turişti ce aşteaptă intrarea în muzeu te face imediat să înţelegi că o vizită la Louvre trebuie bine programată din timp şi cât mai dimineaţă. Eu am avut ocazia să-l vizitez, baieţii vor aştepta următoarea excursie la Paris pentru asta.

2:30 pm: A fost o ieşire interesantă, am cunoscut oameni dedicaţi muncii lor şi am avut timp şi pentru un pic de turism. Cu promisiunea că vom reveni curând la Paris pentru o vizită mult mai aprofundată, pornim spre aeroport. Până la urmatoarea excursie pariziană aşteptăm însă finalul săptămânii, atunci când vom putea vedea noul videoclip al piesei "I Need You More" pentru care deplasarea în capitala franceză şi-a meritat timpul alocat din plin!

roton
roton
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod