Radio Killer cuceriţi de Lyon

Marţi, ora 11:30: Salut, sunt Lee Heart (sau Cătălina) şi alături de Paul fac parte din Radio Killer. Tocmai ce am ajuns la aeroportul Otopeni şi până apare Paul încep să scriu în jurnalul

Marţi, ora 11:30: Salut, sunt Lee Heart (sau Cătălina) şi alături de Paul fac parte din Radio Killer. Tocmai ce am ajuns la aeroportul Otopeni şi până apare Paul încep să scriu în jurnalul de azi. Piesa noastră "Lonely Heart" este foarte difuzată în Franţa şi ca urmare am fost invitaţi de unul dintre cele mai influente radiouri dance de acolo, Radio Scoop din Lyon, să cântam piesa pe scenă alaturi de alţi artişti în vogă ce au piese în topul radioului. Urmează să vă spun un pic mai târziu care sunt aceia. Hai că a ajuns şi Paul, ne îndreptăm către check-in, zborul nostru până la Lyon este via Munchen şi vom ajunge în câteva ore. Urmează să decolam la 13:05.

ora 13:00: Avionul nostru are puţină întârziere, dar vom prinde conexiunea în Munchen fără probleme. Urmează să decolam la 13:30.

ora 16:40: După o foarte scurtă escală în Munchen am reusit să prindem zborul mai departe spre Lyon, aşadar am aterizat la timp în Franţa. Programul se anunţă destul de încărcat pentru ziua de azi, aşadar pornim spre hotel. Hotelul se află în apropierea locaţiei unde va avea loc show-ul, pe malul celebrului râu Rhone.

ora 17:20: Ajungem la hotel şi avem 10 minute să ne lăsăm bagajele pentru a merge la proba de sunet. Pentru organizatori totul e calculat la minut, deci trebuie să ajungem la timp la locaţie. Din fericire este foarte aproape, la numai 10 minute de mers cu maşina. O hală foarte populară printre tineri pentru show-urile susţinute acolo de mulţi artişti ai generaţiei tinere, Le Transbordeur. Pe drum ascultăm Radio Scoop şi pot spune că se cântă destul de multă muzică românească în Franţa! Am auzit în 20 minute piesa noastră, o piesa a Innei şi una a lui Adrian Sina...

România atacă Franta! ... muzical !

ora 17:40: Ajungem la locaţie, datorită transmisiunilor în direct facute de radio de la faţa locului, intrarea e blocată de câteva zeci de fani care aşteaptă artiştii pentru fotografii şi autografe. Erau câţiva şi în faţa hotelului şi am zăbovit şi acolo câteva minute. Ajungem rapid în spatele scenei şi fără să mai aşteptăm intrăm deja pe scena pentru soundcheck. Sunt câteva detalii de corectat pentru microfon şi locul pupitrului lui Paul, dar nu ne trebuie foarte mult timp pentru a le pune pe toate la punct. Avem de cântat o singură piesă, "Lonely Heart", pe care o ştie toată lumea, se pare. Am primit chiar aplauze din partea staff-ului din organizare după repetiţie! WOW! Deşi ştiam că piesa se cântă aici, nu mă aşteptam totuşi chiar la asta...

ora 18:00: Înainte de a ne îndrepta iar spre hotel mai avem de dat un scurt interviu în direct la radio. La hotel ne aşteaptă masa, dar am decis să o lasam pe mai târziu având în vedere că intrăm pe scenă la 22:15 şi până atunci avem la dispoziţie aproximativ 2 ore şi jumătate de plimbare prin Lyon înainte de a ne pregăti pentru spectacol. Nu ajungem la Lyon chiar în fiecare zi şi trebuie să profitam de asta. Mai ales că mâine zborul înapoi spre Bucureşti este foarte devreme şi nu vom avea timp de nimic înainte.

ora 18:15: Ajungem la hotel şi îmi iau aparatul de fotografiat. Hotelul nostru se află într-un complex de clădiri în care se mai află un multiplex şi Muzeul de Arta Moderna. Păcat că nu avem suficient timp să-l vizitam. Suntem undeva la marginea centrului, într-o zonă foarte verde, un uriaş parc e vizavi de hotel.

Mergem în staţia de autobuz, am ales un mijloc de transport în comun pentru a vedea mai multe.

ora 18:25: Deşi este cel de-al treilea oraş ca mărime din Franţa, distanţele sunt relativ scurte, am ajuns în centru destul de rapid după o incursiune pe malul Rhone-ului. Suntem într-o frumoasă piaţă pe malul râului, în zona primăriei oraşului. Un spaţiu deschis, destul de aglomerat, în centrul căruia vad foarte mulţi skateri. Cool! Traversăm piaţa şi în faţa noastră, în stânga, avem un exemplu tipic de arhitectură franţuzească modernizată: Opera din Lyon. O clădire impunătoare, iniţial la jumătate din înalţimea actuală, extinsă acum cu mult faţă de dimensiunile iniţiale probabil. Vizavi de operă se află o altă clădire tipic franţuzească, ce şi-a păstrat forma sa iniţială: Primăria oraşului. Nu ştiu de ce, dar mi se pare familiară. Sunt sigură că am vazut-o în filme, nu poate fi o coincidenţă. În spatele gardurilor de fier forjat se zăreşte o curte interioară uriaşă. Păcat că nu putem intra.

ora 18:40: Avem două drumuri de ales, unul care ne duce către cealaltă latură a primariei şi unul ce porneşte din dreapta pieţei cu o serie de trepte. Alegem să facem un pic de mişcare şi să străbatem câteva străduţe pietonale înainte de ne opri pentru puţin timp în piaţa primăriei. Multe boutique-uri cu lucruri mărunte şi cafenele chic. Nu mă pot abţine să nu intru să vad mai multe, chiar dacă nu avem mult timp.

ora 19:10: Magazinele încep să se închidă. Ne îndreptăm către piaţa primăriei, ce se află în cealaltă latură a clădirii numite decât cea pe care am vazut-o deja.

Poate nu chiar aşa impresionantă faţadă de aici, poate şi din cauza Muzeului de Arta mult mai impunător aflat vizavi. Dar piaţa este foarte vie, sute de mese o împânzesc, un loc perfect pentru un croissant şi o cafea, dar şi pentru a-i urmări pe localnici. Pe o altă latură a pieţei se află o fântână unde toată lumea se opreşte pentru fotografii. Le veţi vedea pe cele făcute de mine, cuvintele nu işi au rostul...

ora 20:00: Nu mai avem mult timp la dispoziţie, dar mergând pe jos fără o ţintă anume ne-a ieşit în cale sistemul local de închiriat biciclete. Şi o hartă cu atracţiile oraşului. Ne-am hotărât să mergem un pic cu bicicleta prin Oraşul Vechi ce se află în zona de vest a centrului. Traversăm râul Saone la vest de centru şi urcăm printr-o zonă împânzită de biserici vechi către Basilica Notre Dame de Fourviere. Basilica e pe vârful dealului şi de aici se vede toată zona de sud a oraşului şi centrul nou. Aflăm că arhitectura bisericii este una controversată datorită mixului haotic de stiluri, ceea ce o face şi unică în acelasi timp, şi că ea a fost finalizată la 1896. Din păcate trebuie să ne întoarcem spre hotel, aşa că pornim cu bicicletele spre centrul nou de unde am venit.

ora 20:45: Suntem un pic în întarziere dupa planul nostru initial, dar în drum spre autobuz mergem pe straduţele centrului oraşului şi admirăm clădirile vechi foarte bine restaurate, catedrala "Le Saint Nizier" pe care o văzusem şi din oraşul vechi înainte de a ajunge din nou pe cheiul de unde luăm autobuzul.

ora 21:15: Am ajuns la hotel şi ne pregătim, avem 45 de minute să fim gata.

ora 22:00: Punctuali, coborâm în holul hotelului.

În faţă ne aşteaptă maşina pentru a merge la show. Doar câteva minute mai târziu suntem acolo şi nu avem timp decat de o sticlă cu apă şi direct pe scenă!

ora 22:16: Atmosfera este foarte fierbinte! Au mai cântat şi alţi artişti înaintea noastră şi am auzit "exploziile" de bucurie ale publicului. Oare aşa vor reacţiona şi la "Lonely Heart"?

ora 22:20: Wow! Ce distracţie a fost în sală! Toata lumea cântă cu mine, cred ca la un moment dat m-au acoperit! A fost fun! Mai vrem! Acum urmează să-i întâlnim şi pe ceilalţi artişti ce au urcat deja sau vor urca pe scena. Wow, Matt Pokora e în spatele scenei, nu pot rezista fără o poză... Supriza cea mai mare a fost însă să ne întalnim cu Inna! Nu-mi vine să cred, tocmai la Lyon... Toată lumea o aşteaptă pe scenă, e vedeta serii!

ora 23:30: Show-ul s-a terminat şi ne întoarcem cu toţii la acelaşi hotel. Acum că ne cunoaştem deja, putem porni afterparty-ul în holul hotelului. Dar nu pentru prea mult timp, la ora 8 trebuie să fim la aeroport...

ora 7:00
: A fost o scurtă excursie foarte interesantă şi neaşteptată. Suntem nerabdatori până la urmatoarea, se pare că vor fi şi altele în Franţa. Şi poate revenim şi la Lyon să vedem mai mult din frumosul oraş. Mergem către aeroport, revenim în Bucureşti. Închei aici jurnalul călatoriei la Lyon.

roton
roton
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod