Instagram versus viaţa reală. O bloggeriţă îţi arată de ce nu e bine să crezi tot ce vezi

Deşi pare o lume ideală prin prisma fotografiilor care sunt postate zilnic, Instagramul nu e tocmai roz. O bloggeriţă ne arată adevărata lui faţă!
Multe dintre fotografiile pe care le vedem pe Instagram nu reflectă realitatea, iar Sara Puhto, o bloggeriţă din Finlanda s-a hotărât să posteze diferenţele dintre fotografiile sale prelucrate şi cele brute. Într-o lume virtuală în care toate femeile apar cu un corp perfect lucrat, abdomen plat şi un posterior bombat, această bloggeriţă a decis să arate că realitatea este alta.

Astfel că atunci când vezi acele fotografii perfecte care întruchipează o viaţă de basme este important să nu crezi tot ceea ce vezi. Mulţi psihologi au tras semnale de alarmă cu privire la impactul pe care îl reţelele de socializare asupra psihicului. Tristeţea, invidia, depresia şi o stimă de sine scăzută sunt câteva dintre simptomele pe care le pot resimţi internauţii care-şi petrec aproape tot timpul în lumea virtuală.

Multe dintre aceste fotografii perfecte au ajuns în stadiul aceasta după ce au fost prelucrate cu atenţie şi trecute prin numeroase filtre. Prin urmare, ceea ce vezi nu reflectă realitatea. Un abdomen perfect, indiferent de cât de mult îl lucrezi, nu va fi la fel în orice oră din zi, însă dacă îl pozezi din unghiul potrivit va părea mereu un ideal greu de atins pentru mulţi.

Bloggeriţa a decis să arate diferenţa imensă dintre o fotografie brută şi una prelucrată sau luată din unghiul potrivit. Postările sale au mereu hashtag-uri precum "be kind to yourself", "progress not perfection" sau "body confidence" şi pornesc de la ideea că frumuseţea are legătură cu dragostea de sine şi acceptarea propriilor forme ale corpului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod