Ziduri transformate în opere de artă: Creațiile spectaculoase ale unei artiste din Argentina

Nimic nu este mai frumos și surprinzător decât să te plimbi printr-un oraș plin de clădiri gri, plictisitoare, și să dai peste o pictură murală impresionantă, plină de culoare.
Artiștii stradali adaugă viață și culoare în cele mai retrase și lipsite de strălucire zone ale orașelor. 

O tânără artistă din Argentina este recunoscută în întreaga lume pentru talentul său și a avut șansa de a picta în numeroase țări. Fio Silva se remarcă prin picturile sale imense, care adesea reprezintă păsări în zbor, realizate în culori intense.

Silva, originară din Buenos Aires, Argentina, a început să picteze pe ziduri în urmă cu zece ani. La început sporadic și concentrată mai mult să picteze pentru a-și vinde creațiile, apoi transformând pasiunea intr-un job full-time.

Îmi place să pictez pe străzi de când un prieten mi-a dat niște tuburi de vopsea spray și am plecat să pictăm împreună cu alți artiști care făceau graffiti și care se ocupau deja de mult timp de street art.
Mi-a plăcut foarte mult întreaga experiența. Am cunoscut mai bine cartierele, am întâlnit oameni noi și am decis să pictezi la scară mai mare
”, a declarat tânăra pentru boredpanda.com.

Citește și: Ideea genială a unei artiste și provocarea ei: Dacă ai putea călători înapoi în timp, cu ce vedetă ai face un selfie?


În prezent, își petrece jumătate din timp pictând ziduri, ceea ce este destul de dificil din punct de vedere fizic. Iar cealaltă jumătate din timpul de lucru îl petrece în atelierul său pe care îl împarte cu alți artiști.

Picturile care reprezintă păsări masive în zbor, colorate în nuanțe intense, au devenit stilul său reprezentativ.

Îmi place să pictez păsări și nu am nicio idee de ce.
Adevărul este că îmi place să petrec timpul pictând elemente care exprimă ideea de mișcare și putere
”, am mai spus Fio Silva.

În creațiile mele, deși este evident că există o pasăre sau mai multe, în același timp este prezent un element care inspiră fantezie și un tărâm de vis”, a adăugat artista.

Întrebată despre includerea motivelor naturale în mediul urban, aceasta a declarat că „există nevoia de a 'recupera' naturalul și un interes tot mai mare pentru mediu.”

Descoperă în galerie unele dintre cele mai frumoase și spectaculoase picturi pe clădiri realizate de artista argentiniană.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
25 Mai 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod