"Vicky Cristina Barcelona", un menage a trois reusit

Invitate la o galerie de arta, cele doua studente au ocazia de a cunoaste indeaproape cultura catalana. Cristina, care se simte foarte legata de lumea artei, remarca, in acelasi timp, si cel mai seducator barbat prezent in sala, Juan Antonio (Javier Bardem), despre care afla ca a fost implicat intr-un divort complicat de sotia sa, Maria Elena (Penelope Cruz).

Vicky si Cristina au ocazia de a-l reintalni pe Juan Antonio intr-un restaurant, moment in care acesta le face o propunere mai mult decat indrazneata: sa petreaca impreuna un week-end intr-un vechi orasel provincial, Oviedo, sa bea vin, sa asculte muzica de chitara si sa faca dragoste impreuna.

Vicky se simte jignita de aceasta oferta pe care o considera dezgustatoare si denigranta, insa Cristina este atrasa de ineditul propunerii, iar cele doua tinere ajung, in final, sa il insoteasca pe Juan Antonio.


Dupa un week-end plin de aventura si romantism, cele doua femei sunt atrase in lumea boema a lui Juan Antonio, iar sceptica si rationala Vicky are o aventura de o noapte cu seducatorul artist.

Intriga este complicata de dramatica revenire in viata lui Juan Antonio a fostei sale sotii, temperamentala si foarte talentata artista Maria Elena. Cei doi fosti parteneri se simt in continuare atrasi unul de celalalt, din punct de vedere emotional si sexual, ceea ce face ca lucrurile sa se precipite si mai mult.

Gloria Sauciuc adauga: "Maria Elena a trecut prin mai multe tentative de sinuncidere, dupa divort, si se pare ca echilibrul nu si-l poate gasi nici in pictura, ci doar in compania fostului sot.
Totul este de inteles pana cand, mutat cu noua iubita – Cristina - personajul lui Bardem trebuie s-o accepte in casa si pe fosta sotie, asta ca sa evite un nou act sinucigas din partea ei. Prin urmare, cei trei - fosta sotie, iubita si barbat - trebuie sa convietuiasca sub acelasi acoperis.
2 Aprilie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod