"Saga Amurg: Zori de Zi": Totul pentru Fani

Când vom termina filmările pentru "Saga Amurg: Zori de Zi", vom avea la activ - de la început până la sfârşit - cinci filme în trei ani şi trei luni," dezvăluie Godfrey.
Când vom termina filmările pentru "Saga Amurg: Zori de Zi", vom avea la activ - de la început până la sfârşit - cinci filme în trei ani şi trei luni", dezvăluie Godfrey. "Din prima zi de filmare pentru Amurg şi până la ultima zi pentru "Saga Amurg: Zori de Zi", au trecut practic 3 ani. Este o realizare destul de uimitoare. Nu ştiu dacă altă franciză a reuşit să facă asta.

"Evident a trebuit să facem asta, pentru că vampirii nu îmbătrânesc însă actorii o fac. Aşa că a fost totul a fost ca un vârtej... noi cei din producţie ne-am petrecut aproape doi ani departe de casă în acei trei ani",
mărturiseşte Wyck Godfrey. "Uneori era emoţionant şi exaltant, alteori epuizant... dar acum că filmăm ultimele două producţii, este pentru prima dată când suntem un pic melancolici. Vom sta între scene, evocând amintiri despre o zi foarte ploioasă în Portland. Toată lumea face o mică pauză şi se bucură de faptul că ne apropiem de final."

Când Stephenie Meyer a început să scrie "Amurg" în 2003, nu şi-a imaginat niciodată că opera sa s-ar putea transforma într-o serie cinematografică. "Să te implici în producţie de filme este un lucru foarte ciudat şi neaşteptat", recunoaşte Meyer. "Când faci aceleaşi lucruri zi de zi, te obişnuieşti să îţi aduni forţele şi să te întorci la muncă, dar apoi faci un pas înapoi şi spui 'facem un film care va apărea pe marele ecrane.' Mă relaxez apoi stând de vorbă cu Kristen, iar asta e minunat. Te opreşti şi te gândeşti că este unul din cele mai mari staruri de cinema din lume la ora actuală, iar eu stau cu ea la poveşti.
Aşa că ai un moment când spui 'wow, asta e ciudat.' Este o zi ciudată azi la filmări pentru că filmăm scena nunţii. Să vezi sute de oameni pregătindu-se pentru a merge la nunta Bellei cu Edward este înduioşător. Să faci asta timp de 3 ani şi jumătate îţi schimbă viaţa. Este o experienţă diferită la care nu mă aşteptam."


"Cât de des ai ocazia de a face parte dintr-o anomalie de asemenea anvergură? Foarte, foarte rar," răspunde Bill Bannerman. "Cu excepţia filmului Războiul Stelelor, unde s-a mai văzut un fan club care susţine cu atâta pasiune un film până în punctul în care aşteaptă cu toţii la coadă 5 nopţi pentru a putea vedea actorii păşind pe covorul roşu? Aşteaptă zile la rând pentru  a cumpăra bilete pentru avanpremieră, sau pentru a merge la conferinţe unde actorii dau autografe... nu am mai văzut aşa ceva până acum."

"Ani buni de acum înainte, vom privi mereu înapoi şi ne vom aminti cu plăcere de perioada filmărilor. Ironia este că nu avem voie să vorbim despre nimic în timp ce facem asta," râde Bannerman. "Nu vrem să dezvăluim secrete, astfel încât fanii să aibă parte de o experienţă nouă când se duc la cinema. Aceşti trei ani au reprezentat o adevărată provocare, să nu spui nimănui că lucrezi la unul din cele mai captivante proiecte din lume."
"Fanii acestui proiect sunt incredibili şi nu încetează să mă ia prin surprindere," spune Godfrey. "Deplasarea în Brazilia a fost o experienţă incredibilă, datorită numărului mare de fani exaltaţi.
Erau cel puţin 250 de persoane cu pancarte în faţa hotelului unde erau cazaţi Kristen şi Rob zi şi noapte, ţipând şi aclamând. Sunt convins că îi înnebuneşte, însă le spun tot timpul să facă un pas înapoi şi să admită faptul că s-ar putea să nu mai aibă parte de o asemenea senzaţie unică în cariera lor."


În timpul filmărilor din Louisiana, fanii de acolo au creat o pagină de Facebook numită "Amurg" ia cu asalt Baton Rouge care avut 10.000 de vizualizări. "În partea sudică, lumea era un pic mai rezervată, permiţându-le actorilor să meargă oriunde doreau.

Situaţia din Baton Rouge a fost puţin mai ţinută sub control decât cea din Vancouver, sau din marile oraşe din lume, de aceea cred că cineva trebuie să fi spus, 'Lăsaţi-i să îşi facă treaba sau nu se vor mai întoarce',"
râde Godfrey.

"Când aveam 16 ani iar Războiul Stelelor  era cel mai mişto lucru, internetul şi lumea virtuală nu existau pe atunci," comentează Bannerman. "Nu aveai nicio informaţie despre film, până când acesta nu era lansat. Acum, datorită platformelor multimedia şi a informaţiilor puse la dispoziţie, fanii obţin multe detalii, special divulgate sau nu, dezvăluind astfel mai mult din ceea ce facem. Nu am mai avut de-a face până acum la vreun alt proiect cu o exaltare a fanilor la un asemenea nivel... entuziasmul, captarea mediei, promovarea... toate acestea datorită anomaliei cunoscută sub numele de Amurg."

Bannerman adaugă: "Nivelul de atenţie este unic, dar mă obligă să depun mult efort în protejarea mediului de lucru. Când ai o echipă formată din 400 de oameni şi o distribuţie care poate varia între 2 şi 50 de persoane sau chiar mai mult zilnic, este o echipă foarte mare.
Aşa că pe măsură ce ne mutăm dintr-o locaţie în alta şi dintr-o ţară în alta, devine însăşi o provocare să creăm o lume în care să ne concentrăm asupra fiecărui detaliu, fără să dezamăgim fanii care iubesc această franciză."


Pe măsură ce ne apropiam cu filmările de final, producătorii au simţit nevoia în continuare să se ridice la aşteptările fanilor. "Călătoria pe care Bella o face în lumea vampirilor, este plină de surprize şi uimire. Este ca un montagne-russe ce entuziasmează fanii care anticipează cum este să fii muşcat de un vampir. Ce simte în timp ce veninul i se împrăştie în corp? La fiecare nivel, vor fi satisfăcuţi, însă vor vrea mai mult," comentează Bannerman.

"Unul din lucrurile interesante în realizarea producţiei Amurg este că atât de mulţi oameni cunosc foarte bine proiectul, încât orice decizie de a schimba ceva este foarte importantă",
comentează Bill Condon. "La partea editării devine mult mai complicat să respecţi procesul normal de a transforma filmul într-un întreg, adică optimizarea. Există o serie de scene care trec prin procesul de editare, ce vor apărea pe DVD. Unele conţin momentele preferate ale fanilor - momentul scârbos dintre Jacob şi Rosalie care se sfârşeşte prin aruncarea unui hot dog de către Jacob în părul Rosaliei. Speri ca oamenii să înţeleagă momentele geniale din roman pe care le-am folosit în scenariu şi pe care le-am filmat, pentru că fanii le adoră, şi nu doar pentru că se potrivesc în film. Am avut peste 15 minute de astfel de scene în film.
Însă trebuie să cântăreşti aşteptările fanilor mai mult decât ai face-o în cazul altui film."


De vreme ce prima parte va apărea în curând în  cinematografe, Condon se implică deja foarte mult în cea de-a doua parte. "Pentru mine, a fost o experienţă intensă de aproape un an şi jumătate. Culminând cu realizarea scenariilor, pregătirea şi filmarea a două filme. Apoi, am realizat că avem la dispoziţie un termen scurt până la lansarea filmului", mărturiseşte Condon. "Cu ocazia celui de - al doilea fim, miza a fost şi mai mare, reprezentând punctul culminant al proiectului... pătrundem cu adevărat în lumea vampirilor."

"Saga Amurg: Zori de Zi" a încheiat filmările chiar înainte de dimineaţa zilei de 23 aprilie 2011, pe plaja St. Thomas din insulele Caraibe. Cea de-a doua echipă de cascadori au încheiat filmările în parcul Stawamus Chief Provincial din sudul oraşului Squamish, pe data de 29 aprilie 2011, împreună cu o echipă de specialişti în meteorologie, ajutându-i să stabilească câteva zile potrivite din următoarele săptămâni în care aveau să finalizeze filmările.

Saga Amurg:Zori de Zi - Partea 1 are premiera în cinematografe şi IMAX  vineri, 18 noiembrie 2011.
Saga Amurg:Zori de Zi - Partea 2 are premiera în cinematografe şi IMAX  vineri, 16 noiembrie, 2012.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alexandra pe 20 Mar 2012, 17:02
    oooooo

    deabia astept sa apara..mai e asa de mult..am vazut toate partile cred ca de 100 de ori si ma mai uit in continuare...super tare Seria Twlight,,cel mai tare...succes

    0
    0

  • ayana pe 28 Nov 2011, 00:13
    wow

    e uimitor cat de repede au lucrat toti la acest film mai bine zis la toate filmele intr-un timp atat de scurt sa faci 5 filme si nu orice filme filmu care a lasat o lume intreaga sa astepte cu sufletu la gura toata povestea de dragoste dintre Edward si Bella pana la sfarsit..iar Stephenie e cea mai tare a scris patru cartii de succes care au facut posibila aparitia serilor Amurg.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod