Stephenie Meyer, autoarea trend-ului "Amurg"

Stephenie Meyer a stat acasă timp de trei ani după ce a devenit mama a trei băieţei în anul 2003, moment în care a avut un vis plin de viaţă despre două personaje pe care nu şi le putea scoate din memorie.
Stephenie Meyer a stat acasă timp de trei ani după ce a devenit mama a trei băieţei în anul 2003, moment în care a avut un vis plin de viaţă despre două personaje pe care nu şi le putea scoate din memorie. Lăsând tot ce putea pe planul doi, Meyer inventa acţiunea în timpul zilei şi o scria la computer noaptea târziu, când era linişte în casă.

Trei luni mai târziu, şi-a terminat primul roman, "Amurg". Selectat de către Writer's House, manuscrisul a ajuns repede în rândul publiciştilor.
Megan Tingley de la Little, Brown Books for Young Readers i-a făcut o ofertă de şase cifre pentru cele trei cărţi. La câteva săptămâni de la lansarea din 2005, cartea a debutat pe locul cinci pe lista bestsellerurilor de la New York Times. Drepturile de autor pentru "Amurg" au fost vândute în 45 de ţări în toată lumea.

Continuarea mult aşteptată, "Lună Nouă", a fost lansată în septembrie 2006 şi a stat timp de 31 de săptămâni pe locul întâi pe lista bestsellerurilor a celebrului New York Times.
Cartea atât de aşteptată de fanii lui Meyer a fost vândută mai întâi pe eBay la preţul de 380 de dolari b
ucata.

Cea de-a treia carte din saga lui Meyer, "Eclipsa", a fost lansată pe 7 august 2007 şi s-a vândut în 150 000 de exemplare din prima zi. Cartea a debutat pe primul loc pe lista bestsellerurilor din ţară, inclusiv la USA Today şi la The Wall Street Journal. A fost pe locul întâi la vânzări în Germania, Spania şi Argentina.

A patra şi ultima carte din "Saga Amurg", "Zori de Zi" a fost publicată pe 2 august 2008, tipărindu-se iniţial 3,2 milioane de exemplare—cel mai mare număr de exemplare tipărite la primul tiraj din istorie.
Zori de zi s-a vândut în 1,3 milioane de exemplare în prima zi, ajungând pe primul loc pe toate listele bestsellerurilor.

Anul 2008 a fost un an decisiv pentru Meyer. Pe 6 mai, Little Brown a lansat "The Host", primul roman pentru adulţi al lui Meyer, care a debutat pe primul loc în lista întocmită de The New York Times şi de Wall Street Journal a bestsellerurilor.

Romanul semnat Mayer "The Short Second Life of Bree Tanner: An Eclipse Novella" a fost lansat în primăvara anului 2010, bazat pe povestea personajelor Bree şi Riley, în mare parte inspirată din filmul "Saga Amurg: Eclipsa".

Stephenie Meyer a urmat cursurile Universităţii Brigham Young unde a obţinut doctoratul în literatura engleză.
Locuieşte în Arizona împreună cu soţul şi fiii săi.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioana pe 23 Nov 2011, 20:51
    meyer

    intradevar isi merita locul 1,iar filmul e exceptional,cand m-am apukt de citit amurg nu ma mai puteam dezlipi de carte iar de film nici atat.the best

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod