Premiile Emmy si Pro TV-ul

Premiile Emmy 2008 - filme si actori premiati

 
Recordmanii de anul acesta de la decernarea premiilor Emmy sunt fara doar si poate cei de la HBO, cu 10 reusite, si NBC cu 4. Este adevarat ca in fiecare an a existat cate o productie care a spart topurile si ma refer aici la productia HBO, "Angels in America" care a castigat 11 premii in 2004 si "Eleanor and Franklin", pelicula produsa de ABC, care a primit tot 11 premii in 1976.

O premiera inregistrata in cadrul festivitatii din acest an, 2008, a fost acordarea unui premiu pentru cea mai buna gazda a unui reality-show si pentru cel mai bun reality-show. Cei patru nominalizati au fost Tom Bergeron (Dancing with the Stars), Heidi Klum (Project Runway), Howie Mandel (Deal or No Deal), Jeff Probst (Survivor) si Ryan Seacrest (American Idol), iar castigatorul a fost Jeff Probst cu "Survivor", produs de CBS.

Un alt record stabilit anul acesta a fost cel al productiilor "The Daily Show with Jon Steward" si "The Amazing Race", ultimul fiind desemnat cel mai bun program reality, o performanta pastrata de sase sezoane, in ambele cazuri.

Daca tot suntem la capitolul performantelor, trebuie mentionat faptul ca serialul "Mad Men", produs de AMC, care a castigat premiul pentru cel mai bun serial - drama, aduce pentru prima data un premiu unei retele, alta decat HBO. Anterior acest premiu a fost adjudecat de "The Sopranos", transmis de HBO.

Pentru a doua ora consecutiv premiul pentru cel mai bun serial de comedie a mers catre "30 Rock's", produs de NBC, care a mai primit premiul pentru cel mai bun actor / cea mai buna actrita intr-un serial de comedie, Alec Baldwin si Tina Fey. In plus, Tina Fey a primit premiul pentru cel mai bun scenariu (episodul "Cooter"). In total, aceasta pelicula a primit 7 premii Emmy.

Daca suntem la capitolul scenarii este important sa mentionam faptul ca Matthew Weiner a primit premiul pentru cel mai bun scenariu pentru o drama, pelicula fiind "Smoke Gets in Your Eyes", episodul pilot al productiei AMC, "Mad Men".

Premiul pentru cel mai bun scenariu al unei miniserii a fost obtinut de Kirk Ellis pentru "John Adams". Aceeasi pelicula a fost recompensata si pentru cea mai buna actrita in rol principal, Laura Linney, pentru cea mai buna miniserie si pentru cel mai bun actor intr-un rol principal, Paul Giamatti.

Dupa ce a primit 3 nominalizari pentru rolul din "Malcom in the Middle", Bryan Cranston a plecat acasa cu statueta pentru cel mai bun actor intr-un rol principal intr-o drama, pentru prestatia din productia AMC, "Breaking Bad".
Dupa ce a primit 11 nominalizari, Glenn Close a fost numita cea mai buna actrita, la categoria drama, pentru rolul Patricia Hewes interpretat in "Damages". Colegul ei de platou, Zeljko Ivanek, a castigat premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul din aceeasi productie.

Nici Dianne Wiest, castigatoare a doua Oscaruri, nu a fost uitata, ea fiind recompensata cu un Emmy pentru rolul Gina Toll din productia HBO, "In Treatment".

Daca este sa vorbim de comedie, premiul pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar, intr-o comedie, i-a revenit lui Jean Smart pentru rolul din "Samantha Who?", productie ABC.

Pentru al treilea an consecutiv, premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar intr-o comedie, merge la Jeremy Piven - Ari Gold din productia HBO, "Entourage". Don Rickles a fost recompensat cu Emmy pentru prestatia intr-un program de varietati produs de HBO si numit "Mr. Warmth: The Don Rickles Project".

Sa trecem la regizori:

 

  • Premiul pentru cel mai bun regizor al unei drame i-a fost atribuit lui Greg Yaitanes pentru "House's Head";
  • Premiul pentru cel mai bun regizor al unei comedii a mers spre Barry Sonnenfeld pentru "Pie-Lette", episodul pilot al productiei ABC, "Pushing Daisies";
  • Premiul pentru cel mai bun regizor al unui miniserii i-a fost atribuit lui Jay Roach pentru "Recount"
  • Premiul pentru cel mai bun regizor al unui program de varietati a mers catre Louis J. Horvitz, care a fost si regizorul ceremoniei de desemnare a premiilor Emmy de anul acesta.


Pe People.com poti gasi lista completa a castigatorii.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • estera12 pe 24 Sep 2008, 15:00
    Felicitari

    Este o premiera merita toate felicitarile.

    0
    0

  • carploredana pe 24 Sep 2008, 14:09
    Felicitari!!!

    il meritau cu prisosinta...

    0
    0

  • VIORICA pe 24 Sep 2008, 12:35
    COPII CRESC SINGURI

    FACEM STIRI SENZATIONALE DESPRE NOI SI CU NOI ROMANII,PE TEMA COPIILOR CARE SANT PARASITI DE PARINTII LOR CARE MUNCESC IN ALTE TARII A FACUT INCONJURUL LUMII,LA SARACIA SI VIATA GREA A COPIILOR CARE SANT CU GANDUL MEREU LA PARINTII LOR CARE SANT DEPARTE DE EI, ACESTIA FIIND CRESCUTI DE BUNICI SAU RUDE, DRAMA LOR E MULT PREA MARE SA SE EXPRIME IN CUVINTE,

    0
    0

  • nelanely pe 24 Sep 2008, 01:04
    felicitari

    foarte frumos felicitari celor premiati

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod