"Negura", un horror captivant

Dupa doua succese de casa, in anul 1994 cu "The Shawshank Redemption" si in 1999 cu "The Green Mile", Frank Darabont recurge din nou la scenariile lui Stephen King si realizeaza "Negura", o pelicula consistenta in efecte, actiune si... groaza.
Dupa doua succese de casa, in anul 1994 cu "The Shawshank Redemption" si in 1999 cu "The Green Mile", Frank Darabont recurge din nou la scenariile lui Stephen King si realizeaza "Negura", o pelicula consistenta in efecte, actiune si... groaza.

Actiunea


La o zi dupa ce o furtuna ingrozitoare s-a abatut asupra micului oras Maine, un alt pericol pare sa-i ameninte pe locuitorii si asa tulburati de dezastrul peste care tocmai au trecut. Un grup de creaturi infricosatoare se indreapta dinspre munti spre zona locuita.

Problema cea mai grava este aceea ca acestia sunt acoperiti de o ceata densa care face aparent imposibila lupta impotriva lor.

 Personajele principale ale actiunii care va urma sunt artistul David Drayton si fiul sau, Billy, alaturi de excentricul lor vecin, Brent Norton, si de proaspat venita in oras, Amanda Dumfries.

In prima instanta, grupul format din patru oameni este impartit in doua tabere. Unii, cum este cazul lui Norton, nu cred ca poate exista o specie de acest gen care sa atace micuta localitate in care traiesc.

Si ceilalti, care incearca sa ia atitudine impotriva acestor creaturi si care, alaturi de Mrs. Carmody, formeaza un grup care concluzioneaza ca a venit Apocalipsa.

Acestia se baricadeaza intr-un supermarket din oras si incearca sa construiasca un plan care sa-i ajute sa-si invinga adversarul atat de puternic si de ciudat, in acelasi timp.

Numai ca diferentele de opinie, frecusurile care se nasc intre ei fac aproape imposibila alierea, iar acest

lucru nu face decat sa creasca pericolul la care sunt supusi.

Acest grup de creaturi inimaginabil de periculoase, par sa fie rezultatul unor experimente realizate la o baza

militara din apropierea localitatii in care are loc actiunea.

Trivia

  • Nu este pentru prima data cand William Sadler intra in contact cu rolul David Drayton. Sadler a interpretat acest rol si in varianta audio a peliculei.
  • Pentru a termina de filmat mai repede aceasta pelicula, regizorul Frank Darabont a angajat aceeasi echipa care s-a ocupat de filmarile pentru "The Shield", in 2002.
  • La inceputul peliculei exista o secventa care-l arata pe David pictand in camera lui. Lucrarea respectiva face parte din seria de romane "Dark Tower", a aceluiasi Stephen King. O alta pictura care apare in acest film este posterul care-l evidentiaza pe John Carpenter in pelicula "The Thing". Carpenter a scris scenariu si a regizat pelicula "The Fog", a carei actiune este similara cu cea din "Negura".
  • Frank Darabont a acceptat sa colaboreze la realizarea acestei pelicule cu cei de la Dimension (casa de productie), cu singura conditie ca acestia sa nu intervina pe text si sa schimbe finalul.
  • Initial, regizorul a vrut sa realizeze acest film alb-negru.
  • Farmacia care apare in film se numeste "King's Farmacy", titlul fiind inspirat de numele scenaristului.
  • In ciuda faptului ca actiunea filmului este plasata in oraselul Maine, filmarile au avut loc in Shreveport, Louisiana.

 

Puteti urmari trailerul chiar aici:

Vizionare placuta!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod