Marga Barbu ne-a spus "Adio"

Totul a inceput de la inima si s-a sfarsit de la inima


In prima faza pentru Marga Barbu actoria a fost refugiul pe care l-a gasit, dupa ce medicii au anuntat-o, atunci cand s-a angajat la Opera Romana, ca nu poate sa faca dans asa cum si-ar dori. Marea ei dragoste a fost dansul si ar fi facut orice ca sa-si urmeze mama, balerina la Viena. Insa, cea care tradat-o pe 31 martie a tradat-o si in tinerete: inima. Inca de atunci s-au descoperit problemele pe care le avea, iar medicii i-au interzis sa faca dans. "Mi-au descoperit ceva cardiac si trebuia sa ma operez. Eram disperata, voiam sa ma sinucid", isi amintea actrita. "Eu ziceam ca sunt facuta pentru dans si nu ma vedeam facand altceva", continua ea.

Insa, soarta i-a suras, asa cum spunea si ea.

"Totul mi-a fost parca predestinat in viata si intalnirea cu sotul meu, si cariera de actrita...". Ca tot veni vorba de sotul ei, trebuie spus ca actrita Marga Barbu a fost casatorita de 2 ori. Primul ei sot a fost Constantin Codrescu, alaturi de care a petrecut destul de putin timp, ca sot si sotie. Asta nu i-a impiedicat, insa, ca, in anii care au urmat, sa joace impreuna remarcabil. Adevarata dragoste, asa cum singura declara, a gasit-o in persoana scriitorului Eugen Barbu, cel care a sustinut-o poate cel mai mult in cariera. El i-a scris multe dintre rolurile pe care le-a jucat, fie ele de film, serial sau teatru.

"Eu nu m-am batut niciodata pentru roluri", spunea Marga Barbu. "O singura data mi-am dorit sa joc un rol neaparat, Cleopatra lui Shakespeare, in care nu am fost de la inceput distribuita.
Sotul meu ma sfatuia sa-mi pastrez echilibrul, pentru ca totul se aranjeaza pana la urma. Am reusit sa obtin rolul si l-am jucat cu succes"
, mai spunea artista.

Toti cei care au cunoscut-o si vorbesc astazi despre ea spun, la unison, ca pasiunea ei pentru film a fost nemasurata. Niciodata nu a acceptat cascadori, se implica direct in filmari, ura pauzele dintre cadre, dorindu-si in permanenta sa fie in priza.

In 2004, Marga Barbu a primit de la Ion Iliescu distinctia Ordinul National "Serviciul Credincios", in grad de cavaler. Distinctia i-a fost acordata in "semn de apreciere pentru indelungata si fructuoasa activitate artistica si pentru talentul si daruirea puse in slujba artei spectacolului si a teatrului romanesc".

Ultimul film in care a jucat a fost "Lacrima cerului", in 1989.

Deocamdata nu se stiu foarte multe informatii privind locul in care va fi depus trupul neinsufletit al actritei si nici locul in care va fi inmormantata. Unele voci sustin ca ea va fi depusa la capela cimitirului Bellu, in timp ce altii sustin ca va fi depusa la unul dintre teatrele bucurestene. In ceea ce priveste inmormantarea, se pare ca aceasta va avea loc la Poiana Tapului, in Prahova, acolo unde Marga Barbu avea o proprietate si unde se odihneste si mama ei.

Update

Trebuie sa spun ca astazi (n.r. 2 aprilie) am incercat toata ziua sa-l localizez pe Florin Piersic, pentru a-mi da o declaratie cu privire la moartea actritei Marga Barbu. Piersic a fost foarte ocupat cu formalitatile pentru inmormantarea fostei sale colege. Vizibil iritat de modul in care presa a reactionat in cazul decesului marii artise, Piersic a fost foarte dur in declaratii: "Nimeni nu s-a interesat pana acum de Marga Barbu.

Nu le-ar fi rusine... Acum ma suna, imi iau declaratii, vorbesc 3-4 minute si ei nu dau decat un fragment din declaratia mea. Nu spun decat ca am iubit-o foarte mult pe Marga Barbu. In legatura cu moartea acestei mari artiste, mare prietena si colega, nu pot sa spun decat ca-mi pare foarte rau!".

Marga Barbu va fi inmormantata alaturi de sotul ei, Eugen Barbu.

2 Aprilie 2009
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • eu pe 8 Apr 2009, 22:10
    .

    Dumnezeu s-o odihneasca in pace!

    0
    0

  • mirela1970 pe 4 Apr 2009, 17:07
    Marga Barbu

    Dumnezeu sa o ierte! Pacat ca tot mai multe valori se pierd si din pacate ne aducem aminte doar atunci cand nu mai sunt..........

    0
    0

  • bucifer84 pe 3 Apr 2009, 14:31
    :(

    Dumnezeu sa o ierte! :(

    0
    0

  • marianamat pe 3 Apr 2009, 11:49
    marga barbu

    a fost o actrita rezonabila,cu o placuta prezenta pe scena si cu un palmares deosebit

    0
    0

  • ionelairina1983 pe 3 Apr 2009, 09:22
    marga barbu

    D-zeu s-o ierte!

    0
    0

  • elena soare pe 3 Apr 2009, 09:09
    pierdere

    O adevarata pierdere,acest om minunat al filmului romanesc,acesti oameni sunt adevarate valori care ....pacat se cam uita,nu prea se mai vb la tv despre ele,in schimb suntem invadati de niste "dive" zice-se si alti "neica-nimeni.Dumnezeu s-o odihneasca .Am admirat-o ffff.mult pe aceasta actrita.

    0
    0

  • mirela_17 pe 2 Apr 2009, 22:19
    .

    Dumnezeu sa o odihneasca!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod