"Vicky Cristina Barcelona", un menage a trois reusit

O productie cinematografica pentru care Penelope Cruz a primit Oscarul pentru Cea mai buna actrita in rol secundar, o distributie de exceptie, din care fac parte Javier Bardem, Scarlett Johansson si Rebecca Hall...
O productie cinematografica pentru care Penelope Cruz a primit Oscarul pentru Cea mai buna actrita in rol secundar, o distributie de exceptie, din care fac parte Javier Bardem, Scarlett Johansson si Rebecca Hall, un scenariu si o regie inteligente si pline de umor, marca Woody Allen. Un film pe care il recomand tuturor fanilor regizorului, romanticilor si amatorilor de analiza la rece a relatiilor de cuplu.

Allen revine in forta pe marele ecran cu "Vicky Cristina Barcelona". Si, da, cu siguranta, cel mai recent film al sau este digerabil, amuzant, plin de introspectii si reflectii asupra vietii de cuplu, analizand in detaliu resorturile inimii si ale sufletului, exact asa cum ne asteptam sa fie.


Daca ti-e teama ca vei auzi dialoguri lungi, greu de urmarit si pline de semnificatii care, pe moment, iti scapa, Woody Allen nu se dezminte nici de aceasta data. Cu toate acestea, povestea este "legata", schimbarile bruste de situatie nu lipsesc (desi sunt destul de previzibile), iar interactiunea dintre personajele foarte bine conturate face deliciul intrigii.

Iti recomand sa nu ratezi acest film, pentru ca savoarea replicilor, personajele si peisajele catalane adauga parfum si culoare povestii in sine. In plus, este unul dintre cele mai amuzante filme pe care Allen le-a realizat in ultimii ani si iti garantez ca vei rade sincer, lucru rar intalnit la alte comedii romantice recent lansate.

Iar rolul jucat de Penelope Cruz, exploziv, plin de energie si temperament, "fura" tot ecranul.
Gloria Sauciuc, redactor sef Cinemagia, declara: "Filmul 'Vicky Christina Barcelona' ar fi trebuit sa se numeasca 'Maria Elena Barcelona'. Acesta este prenumele personajului jucat de Penelope Cruz, care acapareaza toata energia filmului, desi apare abia din a doua jumatate a productiei. La final, ravasiti de un personaj atat de spumos, nu ramanem in minte decat cu actrita oscarizata anul acesta".

Romantism, dragoste si angoasa


Vicky (Rebecca Hall) si Cristina (Scarlett Johansson) sunt doua bune prietene si studente americance, aflate in Barcelona pe durata verii. Vicky este sensibila, dar, in acelasi timp, cerebrala si realista, stie ce vrea, isi organizeaza foarte bine viata si este logodita cu un tanar respectabil.


Cristina, in schimb, este exact opusul ei - dezinhibata, mereu in cautarea iubirii si a unor pasiuni care sa o "devoreze", dar de care se plictiseste rapid, aventuroasa si avand inclinatii artistice, Cristina nu stie ce isi doreste, insa stie, cu certitudine, ceea ce nu vrea in viata.

Pasiuni si interese diferite le aduc pe amandoua in unul dintre cele mai romantice orase din lume, acolo unde acordurile romanticei chitari, peisajele de vis, vinul si povestile boeme sunt la ele acasa. Vicky isi finalizeaza masterul in identitate catalana, un subiect despre care pare sa nu stie foarte multe, motiv pentru care a decis sa invete chiar de la sursa, in Barcelona.
Cristina, in schimb, dupa o relatie destramata cu unul dintre iubitii ei si dupa o perioada intreaga in care s-a cufundat in arta, simte nevoia unei schimbari de peisaj.
2 Aprilie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod