"Jocuri murdare"

In perioada 9-15 mai, in cinematografele din Bucuresti ruleaza filmul "Jocuri murdare", o pelicula ce-i are in distributie pe binecunoscutii actori Renee Zellweger, George Clooney si John Krasinski.

In perioada 9-15 mai, in cinematografele din Bucuresti ruleaza filmul "Jocuri murdare", o pelicula ce-i are in distributie pe binecunoscutii actori Renee Zellweger, George Clooney si John Krasinski.

Actiunea se desfasoara in anul 1925, iar totul se invarte in jurul sportului rege: fotbalul. Dodge Connolly este un sportiv incantator, un erou national care incearca sa-si ghideze echipa, al carei capitan este, catre rezultate mai bune, pentru a-si calma fanii.

Trebuie mentionat ca toate meciurile la care participa Dodge sunt gratis, iar spectatorii sunt toti niste barbati de cea mai joasa categorie.

Problemele intervin in momentul in care echipa, Duluth Bulldogs, isi pierde sponsorul si intreaga liga intra in colaps.

In acest moment, Dodge trebuie sa faca o miscare inteligenta pentru a iesi din necaz.

Singura idee care-i vine este aceea de a-l convinge pe unul dintre cei mai titrati jucatori din zona sa se alature echipei sale. "El cu siguranta va umple stadioanele.", se gandea eroul nostru.

Surpriza este ca acesta accepta oferta si, iata ca, avem un nou personaj numit Carter Rutherford. Acesta are imaginea unui erou de inalta clasa, care, in timpul razboiului, a reusit sa-si invinga adversarii mai mult cu forta sa de convingere, decat cu armele specifice mediului respectiv.

Pe urmele sale se afla insa jurnalista Lexis Littleton, care, fiind la inceput de cariera, incearca sa-si construiasca un nume, iar acesta ar fi cel mai tare subiect.

De ce? Simplu... Ea banuieste ca intreaga poveste creionata in jurul lui Carter este cusuta cu ata alba.

Lucrurile se complica insa, pentru ca, pe masura ce investigatiile capata contur, femeia realizeaza ca cei doi barbati, Carter si Dodge, s-au indragostit de ea, fiecare dintre ei incercand sa-i intre in gratii.

In fine, odata lucrurile puse cap la cap, trebuie sa se treaca la actiune. Asta face si echipa coordonata de Dodge, insa nimic din ceea ce stia si iubea nu se potriveste cu realitatea.

Venirea lui Carter in randurile echipei schimba tactica de joc si ii creeaza lui Dodge probleme atat profesionale, cat si sentimentale. Magnificul jucator sta in fata unei noi provocari: trebuie sa ajunga la inima frumoasei Lexis.

Trivia:
 

  • George Clooney este omul-cheie, pentru ca, pe langa rolul pe care-l interpreteaza, semneaza si regia peliculei;
  • Pentru acest rol, actorul John Krasinski a trebuit sa-si schimbe tunsoarea obisnuita. Aceasta modificare de look s-a petrecut in timpului show-ului sau de televiziune "The Office";
  • Pentru a pregati regia acestui film, Clooney a urmarit mai multe comedii vechi care au ca subiect fotbalul;
  • In echipa de productie au fost adusi peste 400 de figuranti, care au fost platiti cu 9 $ pe ora;
  • Scenariul a fost scris in anul 1993;
  • Clooney si Zellweger au vazut pentru prima data filmul in Maysville, orasul natal al actorului, pe 24 martie 2008.
    Ca o coincidenta, matusa actorului, Rosemary Clooney, a vazut premiera unui film realizat de ea in acelasi oras, numai ca intr-o locatie diferita;
  • Personajul Carter Rutherford se bazeaza pe un caz real, acela al starului Red Grange, un mare fotbalist. Agentul din film, C.C. Frazier, este, de fapt, C.C. Pyle.

Vizionare placuta!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod