Gheorghe Dinica: "Pentru mine e prea tarziu". Si a fost...

Si-a gasit adevarata dragoste la 60 de ani


In anul 1996 a cunoscuta pe sotia sa, Gabriela, si de atunci au fost impreuna la fiecare pas... pana ieri.

Avea planuri de viitor, isi dorea sa traiasca


Acestea sunt concluziile pe care le-ar trage oricine daca i-ar auzi vorbind pe Vladimir Gaitan sau pe Marin Moraru. "Planuiam sa facem Revelionul impreuna in Delta Dunarii", spun cei doi actori. Nu se mai poate insa.

Nici pe plan profesional nu voia sa abdice. Era foarte implicat in proiectul "Aniela" si batuse palma cu mai vechiul prieten, Sergiu Nicolaescu, sa interpreteze un rol in urmatoarea comedie regizata de acesta, "Poker". "Asa cum noi simtim ca marele actor Gheorghe Dinica traieste in continuare, asa si generalul Vulturesco (n.r. personajul sau din "Aniela") va trai, va pleca la Sankt Petersburg. Este un semn ca noi ne-am dorit sa ne fie alaturi. Mai mult decat atat, el va trimite scrisori, va fi cu sufletul alaturi de familia lui, asa cum sigur este si Gheorghe Dinica", declara Ruxandra Ion, Managing Director Promance International.

New York Times anunta moartea lui Gheorghe Dinica


"Robert de Niro al Romaniei", asa il prezinta publicatia New York Times. Datorita talentului absolut pe care l-a avut, dar si datorita rolurilor memorabile pe care le-a facut in pelicule precum "Youth Without Youth", regizat de Francis Ford Coppola sau "L'Homme Press" din 2005, unde a jucat alaturi de actorul francez Anthony Delon, presa internationala nu a omis aceasta stire, dovada ca Dinica a fost apreciat si peste hotare.

Ultimul rol al ultimului drum


Numaratoarea invensa a inceput, trupul actorului a fost depus, la ora 12.00, la Biserica Icoanei din capitala. Vineri dimineata, la ora 09.00, trupul lui Gheorghe Dinica va fi depus in Foaierul Salii Mari a Teatrului National Bucuresti, unde va ramane timp de cateva ore pentru ca toti cei pe care i-a bucurat cu prezenta lui pe scena sa-si poata prezenta un ultim omagiu.

La Teatrul National va avea loc si slujba de inmormantare, apoi sicriul va fi depus la cimitirul Bellu. Maestrul va fi inmormanat vineri, pe Aleea Artistilor, langa mormantul Mariei Tanase. Actorii Adrian Pintea, Colea Rautu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Marga Barbu sunt si ei inmormantati pe aceeasi alee. O alee din cimitirul Bellu ii va purta numele, in semn de respect pentru ce a insemnat Gheorghe Dinica pentru Romania. Pentru ca marele actor a fost decorat cu Ordinul "Serviciul Credincios" in grad de Mare Ofiter, el va fi inmormantat cu onoruri militare.

"Pentru ca vorbim despre una dintre cele mai importante personalitati ale vietii culturale romanesti, dar si despre un om drag noua, tuturor, ne-am gandit ca o alee principala din Cimitirul Bellu sa poarte numele sau", a spus Bogdan Tanase, directorul Administratiei Cimitirelor.

Cortina s-a lasat, s-a tras ultima dubla, negativul este gata. De acum, Gheorghe Dinica ii va incanta, cu talentul sau, pe ingeri. Dumnezeu sa-l ierte!

Foto: Mediafax
11 Noiembrie 2009
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina pe 12 Nov 2009, 20:41
    pareri de rau!

    ... adevarate pareri de rau ce nu pot fi exprimate in cuvinte. Teatrul romanesc, romanii, lumea intreaga, toti am pierdut un adevarat monstru sacru al tetrului, al scenei romanesti. Nimic si nimeni nu-l va putea inlocui pe actorul care a fost Gheorghe Dinica! Cine se va mai putea transpune atat de natural in pielea turcului Cadar, alaturi de ceilalti doi minunati actori, Radu Beligan si Marin Moraru, in Take, Ianke si Cadar? Pierderea este inestimabila, dar ne putem aduce aminte cu totii cum ne intalneam cu maestrul pe holurile Teatrului National, cum ne punea prieteneste mana pe umar si facea doi pasi impreuna cu noi...

    0
    0

  • mihaela pe 12 Nov 2009, 18:20
    durere pt moartea maestre-ului Dinica

    Cu durere in suflet si lacrimi pe obraz va spun ca am pierdut un om extraordinar de bun si mai rar intalnim oameni asa de buni.A fost un mare actor si pirderea lui ne-a afectat pe toti. DUMNEZEU SA-L IERTE!

    0
    0

  • Mihaela pe 12 Nov 2009, 17:14
    DURERE SI LACRIMI

    Dumnezeu sa il ierte . Ma doare sufletul si imi plinge inima cind au ca ne paraseste inca un actor ...o nestemata cum scrie cineva ...MONSTRII SACRII !!! Nimeni nu ii poate inlocui ..Dar ei ramin in sufletele noastre ..Ei traiesc ...opera lor ramine ..... Durere si lacrimi , da !!! Sa se odihneasca in pace

    0
    0

  • AnCuTzA pe 12 Nov 2009, 10:38
    Criza

    Criza financiara e o nimica toata pe langa asemenea pierderi ... E ceva ce nu vom recupera niciodata,nu`i mai putem invia niciodata ... Dumnezeu sa il odihneasca si pe el si pe ceilalti actori mari pe care i`am pierdut si sa le dea Dumnezeu sanatate celor pe care ii mai avem!

    0
    0

  • adriana pe 12 Nov 2009, 09:33
    cu durere ne despartim de alt maestru al teatrului romanesc!

    Am citit articolul cu durere si lacrimi pe obraz...imi pare nespus de rau de moartea maestre-lui Dinica! Mai sunt cativa....si...rand pe rand, pierdem nestematele teatrului romanesc...desi suntem saraci ...se pare ca vom fi si mai saraci....pacat ca nimeni si nimic nu-i va reusi sa-i inlocuiasca. Durere si lacrimi pentru maestr-ul Dinica

    0
    0

  • cornelia dan pe 12 Nov 2009, 06:39
    decesul Dlui Dinica

    Dumnezeu sa-l ierte. a fost un mare actor.ne pare rau ca ne-a parasit asa repede. chit ca numai sunt in tara de multui ani, totusi, perderea lui ma afecteaza.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod