Fenomenul "Twilight" continua

Saga Amurg ii are in distributie pe Kristen Stewart, Robert Pattinson si Taylor Lautner.
Saga Amurg ii are in distributie pe Kristen Stewart, Robert Pattinson si Taylor Lautner. Bella Swan, in varsta de 17 ani, se muta in oraselul Forks pentru a locui impreuna cu tatal ei si se indragosteste de Edward Cullen, un coleg de clasa tacut si inadaptat. Niciunul dintre ei nu poate nega atractia care-i leaga... nici macar atunci cand Edward ii marturiseste ca el si familia lui sunt vampiri. Pentru a complica lucrurile si mai mult, cel mai bun prieten al Bellei - Jacob Black  este de asemenea o creatura mitica, un varcolac creat cu singurul scop de a ucide vampiri.

Povestea de dragoste moderna si plina de actiune "Twilight/Amurg", primul film din serie, a fost lansata in cinematografe pe 21 noiembrie 2008, fiind primita ca un blockbuster. A doua parte a francizei, "The Twilight Saga: New Moon/ Saga Amurg: Luna noua", a fost lansata pe 20 noiembrie 2009. Franciza a avut incasari de peste 1,1 miliarde de dolari la box-office pana in prezent, suma cumulata in toata lumea.

Ambele filme au batut recorduri: "Luna noua" s-a vandut in peste 4 milioane de DVD-uri in primul weekend de lansare, in martie, 2010 - depasind cu putin filmul "Amurg", care s-a vandut in 3,8 milioane de DVD-uri, in primul weekend de lansare din 2009, devenind cel mai bine vandut film lansat pe DVD al anului, cu 9,2 milioane de exemplare vandute. La evenimentele de lansare au participat mii de magazine care au lansat produsul simultan, pentru fanii entuziasmati, care asteapta cu nerabdare continuarea povestii in Saga Amurg: Eclipsa.

Autoarea Stephenie Meyer spune: "Pentru mine, cea mai importanta tema a fost mereu infruntarea consecintelor propriilor alegeri si faptul ca atat alegerile potrivite au consecinte, cat si refuzul de a lua o decizie.
Unul dintre cele mai importante aspecte ale maturizarii este ca adultii isi dau seama ca orice fapta determina niste actiuni si iau in considerare totul. Bella trebuie sa devina o persoana matura si sa inceapa sa faca fata consecintele faptelor ei."


"'Eclipsa' este o poveste mai ampla. Cred ca 'Luna Noua' a fost foarte sofisticata prin implicarea sentimentelor celor trei personaje"
, comenteaza Slade. "Mi-am dorit sa prezint 'Eclipsa' intr-un mod cat mai profund, dat fiind ca avea povesti mult mai ample. Este o carte mare si complexa. Am simtit ca si filmul trebuie sa aiba un impact mai puternic."

Slade a colaborat indeaproape cu echipa de creatie - producatorul, scenarista, autoarea, actorii - care erau deja fideli acestei serii. "David este cu adevarat un artist. Are un simt al umorului ciudat, sec, la care toti raspund foarte bine", comenteaza Godfrey. "Abordeaza fiecare scena cu o idee vizuala a ceea ce vrea sa obtina si este capabil sa descrie si sa-si prezinte viziunea cat se poate de clar."

"Fiecare experienta a fost atat de diferita, cu fiecare regizor in parte, incat s-a transmis un cu totul alt sentiment. David este nemaipomenit si ne-am potrivit de minune in multe privinte. Ascultam aceeasi muzica, iar el a regizat unele dintre videoclipurile trupelor mele preferate", dezvaluie Meyer. "Avem o legatura puternica la nivelul acesta si cred ca sensibilitatea lui reiese din clipurile acelea.
Dinamismul sau il ajuta foarte mult la filmarile pentru Eclipsa. Pe platoul de filmare, este foarte dragut si vesel. Mi se pare o persoana amuzanta cu care este o placere sa lucrezi."


Si vedetele sunt de acord. "Mi se pare nemaipomenit ca noi, actorii, sa avem ocazia sa lucram in aceeasi formula, dar cu regizori diferiti si sa fim in stare sa ne pliem pe stilurile lor diferite. Este nemaipomenit pentru noi. Sunt deosebit de recunoscator pentru aceasta sansa", spune Taylor Lautner. "Cred ca acest film va avea o tenta mai intunecata. Noi suntem in razboi, iar Victoria vrea sa se razbune. Avem varcolaci si vampiri foarte implicati de data asta. Nu exista o alegere mai potrivita decat David Slade pentru aceste lucruri."

"Filmul este mult mai orientat catre actiune"
, adauga Pattinson. "'Luna Noua' este un film mai introspectiv si are un ritm cu totul diferit. 'Eclipsa' este mult mai frenetic si trebuie sa aiba un caracter mai direct in toate situatiile, ceea ce lui David ii place. In plus, mi se pare ca totul este mult mai expresiv. Scenele de lupta sunt mult mai imprevizibile si mai salbatice. Chiar si scenele de dialog par mult mai directe. Cred ca lumea va fi destul de mirata de ritmul alert."

"Desi este ciudat, mi se pare cea mai simpla parte dintre cele trei. Nu mi-a fost deloc greu sa ma intorc. Mai ales dupa ce am terminat 'Luna Noua', care a fost o experienta foarte cerebrala din punctul de vedere al situatiilor prin care a trebuit sa treaca Bella.
Ea este mult mai abila in filmul acesta - are mult mai multe de facut. Este pusa in situatii care nu au neaparat incarcatura emotionala. Am fost pusa in pericol de un milion de ori si cred ca sunt in stare sa ma descurc mai bine de data asta"
, spune razand Stewart.

"'Eclipse' este cartea mea preferata, iar publicul va fi incantat de film, pentru ca elementul romantic ramane foarte puternic - triunghiul Bella - Edward - Jacob", explica Lautner. "Dar suntem si in razboi, asa ca nivelul de adrenalina ia proportii nebanuite. David Slade vine cu o abordare si mai expresiva. S-ar putea sa fie preferatul meu de pana acum."

"Stephenie s-a implicat mult mai mult in partea aceasta decat in oricare alta. Nu este intimidanta, dar simplul fapt ca stii ca se uita pe monitor poate fi intimidant. Dar, din multe puncte de vedere, este de ajutor, mai ales daca vrei sa castigi intr-o disputa cu altcineva: Stephenie, poti sa spui ca asta s-a intamplat in carte? Poate fi de ajutor", se amuza Pattinson.

"Ma aflu intr-o pozitie privilegiata, dat fiind faptul ca lucrez cu 'Summit', suntem in relatii foarte bune si schimbam pareri. Nu se intampla asa de obicei - scriitorul semneaza contractul, si asta e tot... nu mai auzi vesti de la nimeni pana cand apare filmul", povesteste Meyer. "Eu sunt foarte norocoasa, pentru ca intreaga industrie a filmului mi se pare fascinanta.
Am invatat o multime de lucruri si am cunoscut o serie de oameni nemaipomeniti. Sunt extrem de recunoscatoare ca m-au lasat sa ma implic si pentru ca am ocazia sa ma asigur ca filmul reflecta exact viziunea mea asupra lucrurilor. Imi place la nebunie! Uneori sunt dezaprobata si inteleg de ce trebuie sa fie asa. Dar simplul fapt ca iau parte la discutie mi se pare fantastic."

Godfrey crede ca fanii vor imbratisa ceea ce a realizat echipa de productie in Saga Amurg: Eclipsa. "Este punctul culminant al tuturor lucrurilor pe care le-au asteptat. Parca a fost o acumulare lenta care duce la explozia tuturor acestor forte ascunse din Forks, Washington - totul, din cauza deciziei Bellei de a deveni vampir."
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod