Din nou, Cerbul de Aur

Recunoasterea la nivel international s-a produs odata cu castigarea concursului Eurovision, care in 2004 s-a organizat la Istanbul. Cantecul "Wild Dances" a obtinut cel mai mare punctaj din istoria acestui concurs, fiind votat de toate tarile participante. Piesa a ocupat primul loc in topurile din 14 tari europene pe parcursul a 97 de saptamani.

Albumul cu acelasi nume a fost vandut in peste 25 de tari si a castigat cinci Discuri de Platina in Ucraina. In Las Vegas, Ruslana a primit prestigiosul World Music Award pentru cel mai bine vandut artist, belgienii au clasat-o printre primii trei cei mai apreciati artisti, iar grecii au votat-o ca cea mai sexi artista a anului.

Iris vine in fata spectatorilor sambata, 6 septembrie. Una dintre cele mai longevive si de succesul trupe din Romania, formata in anul 1977, are in acest moment aceeasi componenta din 1986 si a lansat de-a lungul timpului 17 albume.


In aceeasi seara vor urca pe scena legendara trupa, Simply Red. Inceputurile acestei trupe se leaga de numele solistului Mick Hucknall, alias "Red Mick", care in anul 1976 a pus bazele grupului The Frantic Elevators, care a rezistat in aceeasi formula 7 ani. Simply Red a luat nastere in 1985, iar in componenta ei erau pe atunci Mick Hucknall si Elliot Rashman. Primul single pe care l-au scos a fost "Money Too Tight (To Mention)", un cover dupa o piesa a celor de la The Valentine Brothers. De la inceput, trupa a avut succes cu acest hit, care a ajuns in Top 20 in Marea Britanie si Irlanda.

Ca si stil, aceasta trupa imbina influentele rock, pop, jazz si soul care, de altfel, le-a adus si recunoasterea internationala. Trupa are in palmares 15 discuri si peste 40 de single-uri care au fost bine pozitionate in topurile din Europa, USA, Canada. Simply Red se va afla pentru prima data in Romania.
De asemenea, trebuie sa mentionez ca acesta este unul dintre ultimele concerte in aceasta componenta, pentru ca pe viitor membrii trupei au decis sa-si continue carierele individual.

Folclorul vine in septembrie de la... Brasov


Pe 7 septembrie traditia isi face loc la Cerbul de Aur. Astfel ca, prima seara de folclor ii aduce in fata publicului pe Sava Negrean-Brudascu, Nicolae Furdui Iancu, Tiberiu Ceia, Florica Zaha. Aceasta seara se va incheia cu un recital al ansamblului "Joc" din Chisinau, format din aproximativ 100 de artisti.

Toti Marianii si toate Marianele vor primi cadou de ziua lor, o serie de melodii vechi si noi cantate de tarafuri traditionale si interpreti ca Mariana Ionescu, Ionut Fulea, Adrian Stanca, Matilda Pascal Cojocarita.

Damian & Brothers vor incheie seara de 8 septembrie. Artistul, cunoscut foarte bine si peste ocean, si fratii sai interpreteaza muzica lautareasca, reorchestrata intr-o maniera contemporana.
Grupul a concertat in toata lumea, iar Damian Draghici a lucrat alaturi de profesionistii mondiali in ale muzicii.

Concurenti romani si straini


Nu trebuie sa uitam, insa, ca avem de-a face cu un festival-concurs. Anul acesta, dupa finala, au intrat in competitie pentru RomaniaTony Poptamas & Desperado feat. Alexandra Ungureanu, Razvan Krivach si Dragos Chircu.

Tony Poptamas & Desperado feat. Alexandra Ungureanu au obtinut nota maxima din partea juriului, sapte puncte, si s-au clasat pe locul doi la televot, primind sase puncte, cu un total de 13 puncte, la final.

Razvan Krivach a obtinut cinci puncte de la membrii juriului plus alte cinci din partea telespectatorilor care au votat prin SMS si prin telefon, in total zece puncte si un loc in concurs.

Cel de-al treilea clasat, Dragos Chircu, a obtinut sase puncte de la juriu si trei puncte in urma televotului, in total noua puncte.

Juriul a fost format, ca si la fazele anterioare ale selectiei nationale, din realizatorul tv Titus Munteanu, interpreta Dida Dragan, jurnalista Liliana Levinta, compozitorii Adrian Ordean, Mihai Alexandru si Andrei Kerestely si regizorul muzical Alexandra Cepraga.

 

 

Foto: TVR


Organizatorii Festivalului Cerbul de Aur 2008 au hotarat ca locurile ramase libere in concurs prin retragerea celor doi participanti din Indonesia si Canada sa fie ocupate de concurentii romani clasati pe locurile patru si cinci in finala selectiei nationale pentru Cerbul de Aur, si anume trupa Provincialii si interpreta Annamari Dancs.

Asadar, numarul artistilor romani care intra in concurs la acest moment este 5, iar acestia sunt:

  • Tony Poptamas & Alexandra Ungureanu
  • Razvan Krivach
  • Dragos Chircu
  • Provincialii
  • Annamari Dancs


 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihaela pe 1 Sep 2008, 00:42
    avanpremiera scenei. tur virtual

    http://www.vrbrasov.ro/evenimente_brasov/cerbul_de_aur/screen.html

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod