"De drag de Bucuresti!", o incursiune in Curtea Veche

Cate ceva despre participanti:

Truverii - grup de muzica medievala si traditionala

Aparuta in 2002 ca o trupa in cadrul Companiei de Arta Studio 24, din cadrul programului curtea Comediantilor, conceptul actualului grup dateaza din 1992, de la prima editie a Festivalului de Arta Medievala de la Sighisoara. Truverii se desprind ca trupa independenta in 2003 si incearca sa faca cunoscut publicului roman muzica veche europeana mai putin cunoscuta noua. Concertele transmit bucuria muzicala de odinioara, dar urmaresc si o linie educationala a cunoasterii culturale.

Ceea ce fac Truverii este o recuperare si redescoperire a diversitatii culturale in cadrul identitatii spirituale europene.
Muzica lor se adreseaza tuturor oamenilor, de la copil la batran, indiferent de nationalitate sau conditii sociale. Din actuala componenta fac parte: Mihai Serghei Todor, Carmen Maruntelu, Alexandra Stoenescu, Sandra Ana Gaitan, Orlando Petriceanu, Irina Macovei. Ca si colaboratori sunt: Madalina Ionela Pistae, Tudor Orlandea si Gabriel Apostol.

Magic Art Show

Aceasta companie isi propune promovarea Artei Iluzionismului in Romania si impunerea ei ca Arta de Spectacol, astfel incat publicul sa cunoasa patrimoniul cultural, istoric si artistic al Artei Iluzionismului in Romania.
In particular, Magic Art Show are ca misiune dezvoltarea interesului tinerilor pentru Arta Iluzionismului.

Coordonatorul acestei companii, Andrei Teasca, actor/magician, impreuna cu Vlad Grigorescu, Paul Lungu si membrii Clubului de Tineret din cadrul Magic Art Show isi propun ca, in cadrul Festivalului "De drag de Bucuresti", sa realizeze o incursiune prin toate genurile Artei Magiei (close-up, general magic, mentalism si iluzii).

Trei parale

Trupa si-a inceput existenta in 2003. Proiectul grupeaza tinerii oraseni atrasi de muzicile vechi specifice spatiului carpatic, alaturand muzicilor traditionale romanesti si pe cele ale altor popoare ce traiesc in acest spatiu (evrei, maghiari, tigani).

Din componenta trupei fac parte: Florin Iordan (seful trupei si responsabil de fluiere si cobza), Daniel Pop (voce, fluiere, percutie, dramba), Beatrice Iordan (voce, cobza) si Dinu Petrescu (percutie).

Activitatea concertistica a formatiei cuprinde participari la festivaluri de muzica veche, festivaluri de teatru, expozitii de arta plastica, emisiuni de radio.



Trupa Pontice

Trupa s-a infiintat in anul 2004, la initiativa actorului Catalin Mirea. Din componenta grupului fac parte: actorul Catalin Mirea (chitara, voce, aranjament muzical), Viorel Paunescu (voce, percutie, block-flute, mirliton), Monica Ivanov (voce, tamburina, castaniete), Florentina Ciobanu (voce, tamburina, arborele ploii) si Roxana Cioran (vioara). Trupa canta muzica traditionala europeana.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Madalina pe 22 Sep 2008, 01:32
    PONTICE

    Superbi ca de obicei si nu inteleg de ce atat de rar in Bucuresti ...PONTICE

    0
    0

  • agri pe 17 Sep 2008, 12:19
    frumos

    O initiativa extraordinara.Oamenii au foarte mare nevoie de astfel de manifestari ca sa se "curete" de tot ce este urat in jur si mai ales in massmedia unde vezi numai nonvaloare.

    0
    0

  • dailpe pe 17 Sep 2008, 10:10
    "De drag de Bucuresti!"

    Multa sanatate, putere de munca ii doresc intregii echipe care se ocupa de acest eveniment.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod