Concediu pe cinste cu un buget limitat!

Ai cateva destinatii "de suflet", locuri in care iti doresti sa ajungi cat de curand posibil. Cu toate acestea, pretul piperat al pachetelor turistice te descurajeaza si te indeparteaza foarte mult de visul tau... Insa exista o sumedenie de atractii turistice pe care le poti vizita la preturi reduse sau chiar gratuit, indiferent ca este vorba despre Paris, Londra sau Roma. Sigur nu stiai ca te poti incadra intr-un buget limitat fara a face rabat de la distractie!

Privind Parisul

Foarte multi turisti se descurajeaza in momentul in care constata ca o vizita la Turnul Eiffel presupune nu doar o coada uriasa, dar si un pret pe masura cozii... Cu toate acestea, exista o alta posibilitate de a vedea Parisul fara a scoate un ban din buzunar - o perspectiva de vis din Bazilica Sacre Coeur din Montmartre. Pentru a urca in bazilica este necesara achitarea unei taxe modice si de-a dreptul nesemnificative comparativ cu peisajul care ti se infatiseaza in fata ochilor, o data ce privesti orasul de sus...

Notre Dame din Paris este una dintre cele mai impresionante cladiri din intreaga lume, avand o arhitectura magnifica, recunoscuta de foarte multi turisti si specialisti ca fiind cea mai frumoasa din lume.
Nu este nevoie sa achiti nici o taxa pentru a admira catedrala atat in exterior, cat si in interior. Tarife sunt percepute doar in cazul in care doresti sa urci in turnuri sau sa vizitezi muzeul.

Experiente londoneze de vis

In fiecare zi de vara si o data la doua zile in timpul lunile de iarna, la ora 11.30, are loc schimbarea Garzii Regale din interiorul Palatului Buckingham din Londra, un spectacol pe care il poti vedea gratuit. Chiar daca nu platesti nimic pentru acest lucru, este preferabil sa ai in plan o trezire matinala, pentru a prinde un loc bun in fata portilor. Aceasta este una dintre cele mai populare atractii gratuite ale Europei, motiv pentru care foarte multi oameni se strang la Palat.

Muzeul Tate Modern pune la dispozitia turistilor, in mod gratuit, arta moderna interesanta si controversata, iar pietele sunt locuri excelente pentru a simti pulsul orasului, in special vinerea si sambata.


In ceea ce priveste Catedrala Westminster Abbey, exista bilete puse in vanzare pentru public, insa pentru cei care aleg sa se roage aici, intrarea este gratuita. Slujbele de seara au loc la ora 17.00, in fiecare luni, marti, joi si vineri, si la ora 15.00 sambata si duminica, toate acestea fiind oportunitati excelente de a auzi Corul Abbey performand.

Amsterdam dezvaluit

Turistii ajunsi in Amsterdam sunt nevoiti sa taie Rijksmuseum (Muzeul Regal) de pe lista atractiilor care nu trebuie ratate - cel mai faimos muzeu olandez este inchis pentru renovari, urmand sa fie redeschis publicului in anul 2008. Chiar daca este necesar sa operezi o schimbare de plan, poti face o lunga plimbare prin gradinile care inconjoara celebrul muzeu. Un ghid ilustrat iti va indica unele dintre cele mai mari comori artistice care nu pot fi vazute in nici un alt loc, la nici un alt pret, cu atat mai putin gratuit...
Gradinile nu sunt deschise in week-end - un lucru bine de stiut.

In ceea ce priveste excursiile cu vaporasul, acestea pot fi destul de costisitoare in Amsterdam. Insa una dintre cele mai frumoase experiente de acest tip este accesibila fara taxe - poti traversa gratuit partea veche a orasului cu un bac pe care il poti lua din spatele garii Centraal. Este o cursa relativ scurta, dar care impune un ritm aparte zilelor de plimbari nesfarsite prin oras.

Roma pentru tine

Pentru o vacanta de iarna la Roma, vei avea nevoie de echipament care sa te protejeze de ploaie, precum si de haine groase, care sa te fereasca de frig si umezeala. Cu toate acestea, iarna este un anotimp excelent de vizitare a orasului - nu vei avea parte de prea multa aglomeratie, zapezile nu sunt abundente, iar preturile sunt incomparabil mai mici decat vara.

Unul dintre punctele turistice pe care este pacat sa nu il vizitezi este Forumul roman.
Iti este familiar din cartile de istorie, dar il poti "atinge" cu adevarat, fara nici un cost, chiar in Roma. In antichitate, Forumul a fost principala piata si principalul punct comercial. Merita sa vizitezi zona, incercand sa iti imaginezi cum era viata in acele vremuri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod