Aventour la feminin by Textar. Ziua cea mai lungă

Vi s-a întâmplat vreodată să trăiți trei zile în una? Să vă uitați la ceas la prânz și să aveți impresia că au trecut deja două zile de când ați început ziua?
Așa a fost prima zi din Aventour la feminin By Textar! În primul rând, ziua a început cu un tur care ne-a purtat înapoi în timp, pe când automobilelor li se zicea trăsuri fără cai. Probabil că acesta a fost motivul pentru care ni s-a părut că s-au întâmplat foarte multe. După ce vezi mașini care au scris istorie, timpul își cam pierde relevanța.
 
Poate v-ați dat seama despre ce vorbim. Aventour la feminin a început cu o vizită la Țiriac Collection, unde fetele au văzut cele 6 Rolls Royce Phantom produse pana in anul 1972, galeria lui Ion Țiriac fiind singura colecție privată din lume care deține toate cele 6 modele.

Startul (greu) de la Țiriac Collection 

 

Fetele au putut vedea și mașini care au aparținut unor nume sonore precum Elton John, Sammy Davis Jr., Contesa de la Nove a Elveției sau Dean Martin.
Cel mai vechi exponat al colecției este un Hurtu 3 1/2 Quadricycle, fabricat în 1899, unul dintre cele doar șapte exemplare care mai există în prezent.
A fost amuzantă și povestea lui Boris Becker care, când a venit în vizită la galerie acum câțiva ani, în fața unui model Ferarri 400i a mărturisit că a avut și el unul la fel. A fost șocat când a aflat că este fix acela!

Am plecat de acolo cu scopul clar în minte de a reveni. Nu e un loc în care să stai numai o oră!

Descoperă aici aventurile din a doua zi: Aventour la feminin by Textar - Ziua Curcubeului



Castelul Cantacuzino din Bușteni, prima oprire din Aventour

 


Dacă mai e ceva ce nu ne-a lipsit din Aventour, atunci acesta este norocul. Prima zi chiar a stat sub semnul lui. Toate aplicațiile meteo ne-au arătat ploaie și chiar a plouat. Torențial! Când mai aveam puțin până în Bușteni, spre ieșirea din Sinaia, aproape că nu se mai vedea nimic: numai negură și ploaie.
 
S-au deschis cerurile când am ajuns la Castel. S-a oprit ploaia, s-a oprit vântul, a ieșit soarele.
 
Castelul Cantacuzino din Bușteni ne-a primit, deci, cum nu se putea mai bine! Dacă nu l-ați văzut încă, trebuie să-l puneți pe listă, e impresionant! A fost construit în 1911 după planurile arhitectului Grigore Cherchez, la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino (zis Nababul), fost ministru al României între 1899-1900, 1904-1907.
Construit în stil neoromânesc, înconjurat de un parc ale cărui alei te poartă spre cascade, fântâni arteziene și grotă, acesta se întinde pe o suprafață de 3148 mp, iar priveliștea e impresionantă.

Picnic cu livrare pe malul lacului

 


În soarele din Bușteni, ne-am plănuit să găsim un loc de picnic pentru următoarea oprire și să dăm comandă prin tazz by eMag. Am găsit Lacul Noua, din Brașov. Am făcut o listă de dorințe pe care fiecare a pus ce i-a poftit inima și am comandat lângă lac. Evident, a plouat și aici puțin, ca să iasă soarele exact când a venit comanda (ca și când l-am fi comandat și pe el tot prin tazz by eMag).

Impact frontal și răsturnare ”de situație” cu Textar

 


Am încheiat evenimentele zilei cu una dintre cele mai interesante experiențe de care putea avea parte un tur cu mașini destinat numai femeilor, pe circuitul de la Prejmer. (Are sens să mai spunem că în drum spre Prejmer a plouat atât de tare că ștergătoarele nu ne mai puteau ajuta prea mult ca să vedem în față și, desigur, a ieșit soarele când am ajuns acolo?)

Ne-am întâlnit cu Textar pe circuitul de la Prejmer, iar fetele au fost puse, mai întâi, în bancă, școlărește, pentru a li se preda cele mai importante lucruri despre siguranță la volan de către instructorii Safe Driving School, apoi am trecut la partea practică. Fetele au putut testa simulatorul pentru impact frontal, de la… 15 km/h. Nu pare chiar de speriat când auzi de 15 km/h, dar să știți că viteza ni s-a comunicat ulterior. Inițial, am privit demonstrațiile și ni s-a cerut să evaluăm ”din ochi” viteza. 30, 50, 25 au fost variantele fetelor...

A urmat și simulatorul de ”răsturnare”, unde instructorii Safe Driving School le-au învățat pe fete cum să iasă din mașină după răsturnare.

La final, ca-n viață, am tras o beție… cu ochelari. Da, chiar așa. Cu ajutorul unor ochelari speciali, fetele au avut ocazia de a vedea cum s-ar descurca după ce ar consuma alcool. Ba chiar au avut de trecut și o probă de mers în linie dreaptă, la care s-au descurcat… să nu iasă din peisaj, că de pe linie au cam ieșit.

A urmat ieșirea pe circuit unde au învățat frânarea de urgență și cum să evite un obstacol.
 
Aici găsiți rezumatul zilei povestit cum nu se poate mai bine de nimeni altul decât Bogdan Mirică, vedeta noastră de la Automarket, ”regele șoselelor” și ”șefu` la mașini”:
 

Iată ce ne-au spus fetele despre mașinile pe care le-au condus ieri:

Sânziana Negru și Cristina Andrei în Skoda Enyaq

 
 


”Chiar dacă am condus o mașină 100% electrică pentru prima dată, n-am avut anxietate. Autonomia mașinii este foarte mare. Relaxantă. De asemenea, am avut un avantaj mare în fața celorlalte fete pentru că portbagajul este foarte încăpător. Display-ul uriaș este ușor de folosit și îmi place zona tactilă pentru reglarea volumului. De asemena câștigă mult la capitolul design interior.”
 

Ioana Grama și Sorina Brumariu în Mercedes-Benz EQA

 
 

”Mercedes EQA a fost o surpriză plăcută pentru noi. Fiind electrică, e o mașina silențioasă, comfortabilă, ușor de manevrat. Și, cu siguranță, mai puternică decât ne-am imaginat că ar fi o mașina full electrică. Dotările sunt perfect gândite ca să îți ușureze orice distanță parcursă. Ne-a plăcut foarte mult prima interacțiune cu un Mercedes electric al gamei EQ.”

Laura și Bianca Giurcanu în Audi Q5 Sportback

 
 


”Audi Q5 Sportback m-a impresionat prin cât de impunător este. O mașină puternică (pentru că are un mix de motor pe benzină cu unul electric), foarte sigură pe viraje, dar și confortabilă. Prin urmare, la volanul său m-am simțit excelent. Reglajul lombar a făcut călătoria extrem de relaxantă, iar acoperișul panoramic a creat o atmosferă minunată și ne-a ajutat să vedem cerul spectaculos de azi. Nota noastră este 10/10. Audi 4evaaa.”

Prăjiturela și Iulia Ionescu Renault Arkana

 
 


”Renault Arkana a fost o surpriză pentru noi. Este o mașină care nu are cum să treacă neobservată. Îndrazneață, impunătoare și isteață. S-a descurcat mai bine decât ne-am așteptat. Este o mașina sport, cu un design destul de elegant si un portbagaj care o face potrivită pentru toată familia. Ne-au plăcut foarte mult poziția la volan și confortul scaunelor. Volanul, extrem de comod în utilizare. Ecranul și navigația ne-au fost, de asemenea, de mare ajutor. Ne-am fi dorit în anumite situații un răspuns mai rapid la accelerare sau, poate, mai multă forță.”

Și eu, Vivi Gherghe, în ariergardă cu Evamobilul Mazda  CX-30

 
 


Mazda CX-30 a fost suprinzătoare pentru mine. Cu recunoașterea semnelor de circulație și cu head-up display-ul care îți arată viteza de rulare, CX-30 încearcă să ofere o experiență de condus comod. E singura mașină din tur care are cutie manuală.
 
Cutia manuală, în 6 trepte scurte, deși ar putea suna complicat la prima vedere, devine cool când urci la volan și... începe să-ți placă să conduci un pic sportiv. Mi-a plăcut, mai vreau! Și o să mai am! Mai sunt trei zile de tur!
 

Și imaginile primei zile: 



Continuăm în Aventour! 

 

Aventour la feminin poate fi urmărit după hashtag-ul #Aventour pe paginile de Facebook Eva și Automarket și pe conturile de Instagram Eva și Automarket. Veți găsi mereu imagini proaspete din timpul turului, vom avea câte un articol la finalul fiecărei zile, câte un rezumat video al fiecărei zile și  mărturiile fetelor după ce vor fi condus mașinile implicate în eveniment. Bineînțeles, Aventour la feminin va putea fi urmărit și pe conturile fetelor implicate în proiect. 

 

PARTENERII ȘI PRIETENII EVENIMENTULUI

 

Bineînțeles, acest eveniment avea nevoie de piloni, adică de un grup de parteneri importanți, gata să împărtășească aceeași dragoste pentru aventură.

Partenerul principal al „Aventour la feminin” este TEXTAR, lider mondial în echipamente de frânare. Este recunoscut ca furnizor oficial pentru toate mărcile importante din domeniu și va avea grijă să frânăm la timp și în siguranță. Foarte important, le va preda fetelor o lecție de conducere defensivă. 

Nu puteam pleca la drum cu două mașini electrice și una plug-in hybrid, fără să avem alături de noi cel mai important jucător pe piața punctelor de încărcare din România și sud-estul Europei. RENOVATIO se alătură „aventurului” cu energie bună, livrată prin cele mai rapide prize. 

Ce ar fi un tur dedicat femeilor fără un partener cu o experiență uriașă în zona produselor de îngrijire și înfrumusețare. Și de unde putea veni acest partener, dacă nu din Franța. SEPHORA ROMÂNIA se alătură turului pentru că înțelege nevoia unor produse cosmetice special adaptate mobilității. 

Într-un astfel de tur ai nevoie de plăți ușoare, făcute cu un card care garantează rapiditate și servicii premium. Indiferent de comerciant, de zonă și de tipul afacerii. Prin urmare, în „Aventour la feminin” vom fi ajutați de prietenii de la MASTERCARD

Pe parcursul celor 4 zile vom căuta să descoperim locuri spectaculoase din țară. Iar pentru asta va trebui să ieșim de pe drumurile cunoscute și chiar să ne îndepărtăm de confortul restaurantelor. Nici o grijă. Serviciul de livrare tazz by eMaga promis că ne va alimenta cu mâncăruri alese, comandate de la bucătăriile din zonă. 

Vor fi zile lungi, cu mulți kilometri, și rezervele de energie ar putea fi pe minus. Așa că n-am ezitat să luăm alături de noi și o cafea premium: DAVIDOFF

Pentru că ne dorim să găsim locuri speciale, cu povești speciale, ne-am luat drept ghid CARDUL RADIO GUERILLA, oferit de Libra Bank. Acesta ne va indica avanposturile unde beneficiem de discounturi de nerefuzat.

***

Aventour la feminin este un proiect dedicat exclusiv femeilor, desfășurat alături de 4 dintre cele mai noi mașini lansate în România

 

8-11 iunie

 

Un proiect
AUTOMARKET ȘI EVA

 

Proiect prezentat de:

TEXTAR

 

Parteneri:

RENOVATIO E-CHARGE

SEPHORA

MASTERCARD

DAVIDOFF

tazz by eMag

CARDUL RADIO GUERILLA

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod