2344 participanti la Crosul Petrom

Bucurestenii, de la mic la mare, s-au intalnit sambata in parcul Herastru, pentru a participa la cea de-a patra editie a Crosului Petrom.
Bucurestenii, de la mic la mare, s-au intalnit sambata in parcul Herastru, pentru a participa la cea de-a patra editie a Crosului Petrom. O serie de personalitati din sportul romanesc li s-au alaturat, incurajandu-i pe cei 2344 oameni care au vrut din tot sufletul sa-si demonstreze ca pot alerga nu mai putin de 3.7 km.

In afara de initiativa clara a organizatorilor si anume aceea de a ne indemna sa alergam, sa avem un stil de viata sanatos, aceasta campanie mai are un scop nobil, am putea sa spunem.
Pentru fiecare participant la Cros, Petrom isi asuma responsabilitatea de a amenaja un metru de pista pentru biciclete.

Impatimiti ai sportului, oameni care au trait, traiesc si vor trai cu acesta in sange, personalitati care au dus numele Romaniei pe cele mai ridicate trepte in competitii internationale, Mariana Bitang, Elisabeta Lipa, Rica Raducanu, Monica Rosu, Octavian Bellu sau Andreea Raducanu au tinut neaparat sa fie alaturi de aceasta campanie.

"Iubirea pentru sport trebuie cultivata"


Chiar daca fiecare dintre ei se astepta ca numarul participantilor sa fie mai mare, sportivii se multumesc si cu cei care au venit, sperand ca la anul sa fie mai multi. "E clar ca m-asteptam ca mai multe scoli, mai multi profesori de educatie fizica din scoli sa-si mobilizeze elevii, mai multi bucuresteni sa participe la cros si nu numai.
Este adeavarat ca intr-o astfel de competitie nu se poate alinia orice la start, dar mi-ar fi placut sa-i vad alergand prin parc, asa cum vedem de cate ori iesim peste granitele tarii. In Occident exista o cultura pentru sport, iar diferenta intre ce se intampla acolo si ce se intampla la noi este enorma"
, a declarat Elisabeta Lipa.

In plus, sportiva completeaza: "Atat timp cand atentia nu este canalizata catre sportul de performanta, nu ne putem astepta ca acest lucru sa se intample in cazul sportului de masa.
Degeaba incercam sa-i mobilizam, sa le spunem ca sport nu inseamna numai performanta, ca inseamna miscare, inseamna sanatate. Ar trebui ca aceasta dorinta si placere de a face miscare sa vina de la fiecare persoana in parte. Iubirea pentru sport trebuie cultivata"
, a declarat Elisabeta Lipa.

Cu alte cuvinte, dar pe aceeasi idee, merge si fosta antrenoare a lotului feminin de gimnastica, Mariana Bitang care a mentionat ca, in ciuda numarului mare de crosuri organizate in ultima perioada, alergatorii continua sa participe: "Important este ca lumea a inceput sa vina si a inteles ca sport inseamna sanatate".
28 Septembrie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod