Workshop - Dragostea—Condiţionată şi Necondiţionată

Dragostea este izvorul vieţii—fără ea, viaţa nu persistă. Putem aprecia asta în toate aspectele naturii: cum puii din orice specie depinde de protecţia părinţilor şi cum orice formă de viaţă depinde de natură să îi ofere condiţii care sunt potrivite pentru ele. În aceste exemple putem vedea cum la nivel fundamental, viaţa tuturor fiinţelor este condiţionată de dragoste. Dar de ce anume este condiţionată această dragoste?
Răspunsul dat de budism la ceastă întrebare este că dragostea, la nivel fundamental, nu depinde de nimic altceva ci este necondiţionată. Mai mult, această dragoste este mereu la îndemâna oamenilor, a avea parte şi a oferi dragoste necondiţionată reprezintă dreptul înnăscut al tuturor fiinţelor.

O asemenea afirmaţie poate părea lipsită de legătură cu realitatea vieţilor noastre, chiar şi cu realitatea momentelor de meditaţie când încercăm să ne controlăm gândurile şi să facem faţă dificultăţilor pe care ego-ul nostrum le are de înfruntat.
Cu toate acestea, dragostea necondiţionată se găseşte chiar în mijlocul acelei lupte. Cum este diferită dragostea necondiţionată de multele forme ale dragostei condiţionate şi cum poate fi accesată în multiplele aspecte ale vieţii noastre, acesta va fi subiectul întâlnirii noastre. Noţiunile budiste de metta şi karuna sunt văzute ca fiind două faţete ale aceleiaşi realităţi, asemenea inspiraţiei şi expiraţiei fiinţelor vii de pe planetă şi din univers văzute ca un întreg.


Cand: 15 iunie Centrul SEEDS FOR HAPPINESS.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod