Se lanseaza un nou radio national! Digi FM va emite din 11 noiembrie

Un nou radio isi face loc in peisajul media din Romania. Digi FM se lanseaza pe 11 noiembrie, la ora 06.00. Sloganul postului de radio, “puterea radioului”, spune totul despre el. Sa ne asteptam la un radio al carui fir rosu este informatia. Alaturi de muzica ea va crea, 24 de ore din 24, starea de bine.

Cel mai nou cuplu de matinali din FM-ul romanesc va fi format, de miercuri, din Carmen Constantin si Bogdan Miu, ambii jurnalisti cu state vechi in radio. Despre cum  se vor auzi diminetile lor, dar si despre cum vor arata diminetile ascultatilor, despre lupta cu competitia,  dar si despre emotii aflam din interviul de mai jos. Au raspuns sincer Carmen Constantin si Bogdan Miu, realizatorii “Primei editii” de la Digi FM.

Cat de dimineata va veti trezi din 11 noiembrie?

Bogdan: Foarte de dimineata. Ceasul meu va suna la 4 si jumatate. Oricum, am 6 ani de experienta cu trezitul la ora asta, asa ca n-o sa fie nicio problema. Plus ca sunt si parti bune. De exemplu, nu exista trafic cand venim noi la radio.
Carmen: Foarte de dimineață, cu mult înainte de răsăritul soarelui. La fel cum o facem deja de câteva săptămâni, de când am început probele de emisie.

2.

De ce ora 06.00 si nu ora 07.00?
Bogdan: Mizam pe ascultatori activi, care-si incep ziua dis de dimineata, ca si noi. Sunt multi oameni care merg la job intre 6 si 7, asa ca noi vom fi la radio ca sa le transmitem cele mai importante informatii, dar si starea de bine necesara la ora respectiva. Cu siguranta e nevoie de mai mult decat de o cafea buna pentru o dimineata reusita, asa ca vom porni microfoanele de la ora 6.
Carmen: Oamenii sunt deja activi la ora 7:00! Părinții care au copii de școală se trezesc mai devreme pentru a pregăti micul dejun și pachețelul celor mici, sunt și cei care pleacă mai devreme spre serviciu pentru a evita nebunia din trafic. Vrem să le putem oferi ascultătorilor noștri încă de la prima cafea informații utile oricui: cum e vremea, eventuale incidente din trafic, ce spune presa, asta pe lângă știrile Digi FM, și ele - foarte consistente.



 
3.

VA e teama de competitie? La radio matinalul e cel mai disputant program.
Bogdan: Nu cred ca avem timp de teama. Cu siguranta aparitia Digi FM va fi un plus pentru ascultatorul adult de radio, care are putine variante in FM in momentul de fata. Noi vrem sa le dam celor care ne asculta puterea radioului. Asa ca ne gandim mai putin la competitie si mai mult la nevoile ascultatorilor de radio in ziua de azi.
Carmen: Evident, nu. O respectăm și ne străduim să fim mai buni.
4. Ce aduce in plus Prima editie?
Bogdan: “Prima Editie” este un produs fresh, insa noi avem foarte multa experienta de radio. Ne-am propus o abordare fireasca a subiectelor momentului si cred ca ascultatorii vor aprecia stilul nostru. Vom aduce in plus ceea ce se numeste infotainment. Ascultatorii nostri vor fi informati, insa nu renuntam la umorul fin, de care avem atata nevoie dimineata.
Carmen: Informații esențiale de la prima oră.
Actualitatea în direct. Știri din toate domeniile, inclusiv din economie, din sport, dar și din societate și internaționale. Avem în plus avantajul că în spatele noastre nu e doar redacția Digi FM, ci o întreagă fabrică de conținut: Digi24, canalele Digi Sport, plus cele de documentare.
 
5. Sunteti amandoi oameni de radio. Mai aveti emotii pentru prima emisie?
Bogdan: Intotdeauna exista loc pentru emotii. Radioul este cel mai sincer produs media, asa ca ne-am propus sa fim naturali si sa transmitem tot ce simtim. La radio nu avem imagini, nu avem cuvinte care sa ramana scrise in urma noastra, avem doar un microfon deschis si puterea de a vorbi cu milioane de romani. Cum sa n-ai emotii?  
Carmen: Cred că asta nu dispare, de fapt, niciodată. Este o emoție pozitivă, bucuria de a fi alături de ascultători, alături de dorința de a fi la înălțimea așteptărilor lor și de le oferi informații folositoare, corecte și echidistante.



Pentru Adina Goriţă, managerul de proiect Digi FM, lansarea radioului este o mare provocare.

“Lansăm un radio pentru ascultătorul cu discernământ, care vrea să fie bine informat: avem ştiri la fiecare oră, avem informaţii în fiecare emisiune, avem voci care au ceva de spus. Şi nu în ultimul rând, avem muzica ce completează o întreagă experienţă radio de care este, credem noi, nevoie in FM-ul românesc.”


Alături de ProFM, RCS & RDS a pregătit un nou produs media, Digi FM, un radio cu peste 80% acoperire naţională. Împreună, cele doua staţii vor asigura cea mai mare acoperire de radiouri private din România.

Detalii legate de frecventele celor 2 radiouri pot fi accesate pe www.digi-fm.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod