Program In Culise 08-17 Septembrie

Marți, 08 Septembrie, ora 20:00.
IMAGINEAZĂ-ŢI CĂ EŞTI DUMNEZEU – comedie dulce românească

După texte de Matei Vişniec
Cu: Ştefan Nistor, Florin Frăţilă. Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Ioana Chelmuş, Paul Alexandru
R: Cristian Bajora
Durata: 1h30
Intrare: 30 lei
 
Imaginează-ți că ești Dumnezeu este un colaj de teatru scurt, o comedie dulce-românească, ce îl plasează pe românul de rând pe un soclu al dumnezeilor. Spectacolul vorbește despre fuga continuă spre ceva despre care de multe ori nu avem foarte multe informații, despre mirajul câinilor cu covrigi în coadă și aspirația Estului către Vestul americanizat, despre o Românie căreia îi lipsește consistența, ducându-și existența prin nostalgia trecutului, despre asocierea țiganilor manelizați cu reprezentanții acestei națiuni. Ironia neîndoielnică reușește să atingă și să lovească, fără să plictisească niciun moment, prejudecăți și idei periculos de amintit.
Un spectacol produs și montat în spiritul și urmărind misiunea Teatrului În Culise folosindu-se de imensul atu al textelor lui Matei Vișniec, Imaginează-ți că ești Dumnezeu propune o altfel de experiență pentru spectatori. Aceștia vor vedea un teatru sincer, fără prea multă scenotehnică, dar cu siguranță șocant și intrigant.
O comedie superbă selecționată la Festivalul International de Teatru Scurt de la Oradea, Maratonul Teatrelor Independente din București, festCO – Festivalul Comediei Românești, FNTi – Festivalul Național de Teatru Independent. Cu siguranță unul din vârfurile de lance din stagiunea În Culise.


Miercuri, 09 Septembrie, ora 20:00

SĂ NU MĂ UIȚI – drama comedy


După „Talk Show” de Ștefan Caraman

Cu Florin Frățilă, Cosmina Soare

Regia: Alex Vlad

Regia Tehnică: Bogdan Ionescu, Patraulea Dragoș

Intrare: 30 lei

Motto - ”Ne-am unit fără să ne asumăm nicio obligație; pentru că ne iubeam.
Acum vin pretențiile? Chiar te întreb foarte serios: de ce îmi reproșezi că nu te mai iubesc? În virtutea cărei logici? Cărui legământ?”


Ce bine trebuie să fie când îți dai seama că ai găsit cele două mâini de care aveai nevoie să te ajute să muți munții din loc. Ai forță, entuziasm și speranță. Și multe visuri, construite împreună sau separat, pe care le împingeți amândoi spre îndeplinire. Apoi mâinile încep să-și piardă puterea, îmbrățișările să fie lipsite de vlagă și amnezia vă convinge să trageți în direcții opuse. Dacă nu ai uita tot ce ai simțit la început…

Să nu mă uiți realizează o caricatură a drumului parcurs de soț și soție într-o căsnicie în care, din cauza lipsei de comunicare, intervine rătăcirea față de partener. O dramă cu accente comice, în care hazul și tragicul se nasc din universalitatea neînțelegerilor din cuplu, reușind să-l convingă pe spectator să nu uite…


Sâmbătă, 12 Septembrie, ora 20:00

SCRISORI CĂTRE RITA – THE SHOW – comedie erotică


După Ştefan Caraman

Cu: Ştefan Nistor, Andreea Stafie

Regia Cristian Bajora

Durata: 1h30

Intrare: 30 lei

În urma succesului de care s-a bucurat primul sezon al serialului Scrisori către Rita între lunile martie şi septembrie 2012, Nic Labiş şi Rita iau iarăşi forme umane, de data aceasta într-un show unic de 1h şi 30 minute., în stagiunea 2012-2013 a Teatrului În Culise.

Un spectacol aproape de stand-up comedy, fără scrupule, fără ruşine, fără perdea, un show în care îţi vei regăsi cele mai ascunse fantezii şi gânduri, Scrisori către Rita – The Show este un spectacol erotic, datorită minunatei prezenţe nud a Andreei Stafie, o comedie absolută graţie lui Ştefan Nistor care interpretează şi povesteşte cu sinceritate şi lejeritate, câteodată filosofic şi metafizic mulţumită excentricităţii lui Ştefan Caraman şi o experienţă cultural specială pentru care trebuie să mulţumim regizorului Cristian Bajora care a avut curajul de a aduce acest roman pe scenă.

 
Luni, 14 Septembrie, ora 20:00

POVEȘTI DESPRE TINE – social drama comedy


Bazat pe volumul ”92 de povești cu cărți” de Ștefan Caraman

Cu: Grațiela Popa, Diana Dumbravă, Alina Pietrăreanu, Dana Roman, Ilie Nae, Bogdan Stroe, Iulian Babulea, Ionuț Gurgu, Mihai Bădoi, Cora Manole, Ioana Vișan, Tara Constantinescu și Andrei Cotocu.

Regia: Cristian Bajora

Intrarea liberă.

”Povești despre tine” este un spectacol care dorește să-ți reamintească despre spirit, ideal și vis. Nu vrem să te pierzi în concret și material, amintește-ți că experiențele tale, aparent banale, sunt lecții de viață care-ți oferă constant și întrebări și răspunsuri.
Cărțile și-au pierdut valoarea în ochii multor cititori, însă poveștile din interiorul lor nu vor muri niciodată.


Marți, 15 Septembrie, ora 20:00

CLINICA SINUCIGAȘILOR - comedie


De Gabriela Mihalache

Cu: Maria Popovici, Grațiela Popa, Paul Alexandru, Ștefan Nistor, Alex Vlad, Alexandru Banciu, Andreea Stafie

Regia: Cristian Bajora

Tehnic: Bogdan Ionescu

Intrare: 30 lei

Ești angoasat, stresat, obosit și tulburat? Bine-ai venit la Clinica Sinucigașilor -  locul unde toate neliniștile tale vor lua sfârșit! Într-o lume în care depresia e ”la modă”, trebuie să facem haz de necaz și să privim moartea prin ochii divertismentului. Așa s-a născut această comedie deosebit de amuzantă și extrem de actuală, care accentuează contrastul dintre o normalitate depresivă și frumusețea vieții, care oricum e prea scurtă!

Clinica Sinucigașilor este un spectacol hilar care stoarce din tine speranțe, gânduri pozitive și bună dispoziție!


Miercuri, 16 Septembrie, ora 20:00

PROȘTII SUB CLAR DE LUNĂ – comedie despre traiectoria vieții de cuplu


De Teodor Mazilu

Cu Alex Vlad, Ioana Chelmuș, Ștefan Nistor, Alina Petrică, Paul Alexandru

Regia: Cristian Bajora

Durata: 1h

Intrare: 30 lei

O comedie despre traiectoria pe care o urmează viața de cuplu, o imagine-metafora pentru o societate dezumanizată în care până și viața de familie se vinde și se cumpără cu o nonșalanță uimitoare.

Căutarea fericirii nu se sfârșește după căsătorie. O femeie care nu lucrează nu va fi niciodată prea încântată de faptul că soțul său își iubește meseria pe care o practică cu plăcere și uită că are acasă o prințesă de întreținut.
Un bărbat arivist nu va fi niciodată prea încântat că soția sa îi oferă foarte multă iubire.. și cam atât. Și-atunci se produce ruptura în cele două cupluri din poveste – Gogu o părăsește pe Clementina pentru Ortansa, Ortansa îl părăsește pe Emilian pentru Gogu și cei doi se unesc sub semnul banului. Dar nu trăiesc fericiți până la adânci bătrăneți. Pentru că uneori fericirea nu înseamnă nici bani, nici iubire...


Joi, 17 Septembrie, ora 20:00

BLACK FRIDAY LOVE – comedie romantică


Cu: Paul Alexandru, Ioana Chelmuș, Florin Frățilă, Andreea Stafie, Alex Vlad și Bianca Mateescu.

Regia: Cristian Bajora

Regia Tehnică: Bogdan Ionescu

Intrare: 30 lei

Ești în căutarea iubirii. Cum procedezi? Ești așteptat la supermarket cu noutăți, oferte și reduceri la DRAGOSTE! Într-o obișnuită zi de vineri, când vei ieși să-ți cumperi pâine și lapte, îți vei izbi căruciorul de viitoare, actuale sau foste iubiri… În același timp, într-o realitate paralelă, mai multe povești de iubire se vor naște sau se vor stinge din aceleași motive ordinare care te-au făcut și pe tine să iubești sau să urăști cu toată puterea. Black Friday Love vorbește despre dragostea în vremea supermarketului, când există atâtea posibilități încât e mai ușor să arunci la gunoi decât să repari ce-a ieșit prost și s-o iei de la capăt. Probabil singurul spectacol despre dragoste, care reușește să se lipsească de siropoșenii și să-ți prezinte povești de iubire reale, comice și dulci-amărui. O mostră de Broadway adusă în centrul Bucureștiului!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod