Micul Târg de Carte şi Artă Românească La Belle Vie

Cafeneaua La Belle Vie – Café-Boutique, singura cafenea-librărie din Bucureşti specializată în vânzarea de carte şi în susţinerea evenimentelor culturale va organiza, în data de 1 decembrie a.c., cu începere de la ora 10 a.m., un târg dedicat promovării autorilor români şi obiectelor mici de artizanat aparţinând unor tineri artişti locali.
Astfel, pe 1 decembrie, dis-de-dimineaţă, autorii români coboară de pe rafturi direct pe terasa cafenelei şi pe aleea sa generoasă, cu discount de 10-20%. Pe o parte dintre scriitori îi cunoaşteţi, cu ceilalţi vă invităm să vă “împrieteniţi” la micul nostru târg şi să aduceţi un aer proaspăt în bibliotecile dumneavoastră de acasă.

În biblioteca La Belle Vie se regăsesc atât autori de demult, dar şi tineri la debut, acoperind mai toate domeniile literare: roman şi proză scurtă, poezie, memorialistică şi corespondenţă, filozofie, istorie, eseistică, jurnalism, ficţiune etc.

Îi iubim şi nu uităm să-i recomandăm pe Nicolae Iorga, Lucian Blaga şi Emil Cioran, Gib I.
Mihăescu, Norman Manea, pe Neagu Djuvara, Lucian Boia, Monica Lovinescu, Florin Iaru, Mircea Cărtărescu, Matei Vişniec, Gabriela Adameşteanu, Ioana Pârvulescu. Dintre cei tineri sau din noua generaţie de autori români vi-i prezentăm pe Mihail Vakulovski, Veronica D. Niculescu, Mihai Mateiu, Lavinia Branişte, Marius Chivu, Iulian Tănase, Laura Aprodu şi încă mulţi alţii.
În data de 1 decembrie a.c., imediat după parada militară şi cu speranţa că timpul va permite promenada, vă invităm să parcurgeţi pe jos străduţele din cochetul cartier Dorobanţi, să vă reamintiţi casele şi poveştile lor şi să vă opriţi pe terasa cafenelei-librării La Belle Vie pentru o cană de vin fiert şi o brioşă hrănitoare cu dovleac şi cremă de brânză de la Cirip Cupcakes.

De asemenea, pe aleea noastră vom primi vizita câtorva artizani români, iar pe măsuţele lor veţi putea admira bijuterii cu trimitere la cărţi, captate în răşină şi scăldate în culori de toamnă, mici obiecte de ceramică de la Baia Mare, păpuşi, decoraţiuni de Crăciun, podoabe populare (zgărdane), mici icoane, gentuţe din lână, schiţe şi pânze pictate.

Cărţile care vor sta în frig la târg (până îşi vor găsi o geantă încăpătoare sau un buzunar călduţ) sunt de la Editura All, Cartea Românească, Casa de Pariuri Literare, Curtea Veche Publishing, Herg Benet Publishers, Editura Humanitas şi Polirom.

Concurs surpriză: Începând de pe 18 noiembrie şi până pe 1 decembrie vă invităm să daţi check-in pe Foursquare la Belle Vie şi puteţi câştiga un pachet de cărţi oferit de editurile din biblioteca noastră.
Noi vom reţine numele celor care vor da check-in pe Foursquare în cafeneaua La Belle Vie şi, pe 1 decembrie, în cadrul Micului Târg de Carte şi Artă Românească vom înmâna cărţile, după extragerea norocoasă, unui singur câştigător.

Pentru orice fel de informaţii, vă rugăm consultaţi pagina de facebook a cafenelei La belle vie (https://www.facebook.com/labelleviecafebibliotheque?fref=ts). Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/690812014271910/
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod