Descoperiţi magia care se află „În inima pădurii”, din 2 ianuarie în cinematografele din Bucureşti

Producţia Disney „Into the Woods / În inima pădurii” reprezintă o reinterpretare modernă a mai multor poveşti îndrăgite, fiind întrepătrunse mai multe fire narative şi explorându-se consecinţele dorinţelor fiecărui personaj. Acest musical magic este regizat de Robert Marshall – regizor apreciat al musical-ului premiat cu Oscar „Chicago” şi al filmului Disney „Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi” –, fiind bazat pe producţia de scenă a musical-ului semnat de compozitorul Stephen Sondheim (câştigător al multiple premii Tony, Grammy şi Oscar) şi de James Lapine (câştigător al premiului Tony), care a scris şi scenariul.
Filmul „În inima pădurii” este distribuit de Forum Film România şi are premiera pe 2 ianuarie 2015, fiind proiectat exclusiv în Bucureşti.

„În inima pădurii” reprezintă o experienţă cinematografică unică şi veselă, care ia personaje cunoscute şi le trimite în călătorii neaşteptate, însă există de asemenea şi o profunzime care susţine povestea. După spusele producătorului Marc Platt: „Povestea conţine o metaforă despre viaţă şi pierdere, părinţi şi copii, şi despre modul în care repetăm păcatele taţilor noştri sau alegem o altă cale. Acea metaforă este relevantă şi aproape de toată lumea, tineri şi bătrâni deopotrivă. Când iei toate aceste elemente şi le integrezi în spunerea de basme cu muzică şi comedie, primeşti o experienţă cinematografică minunată.”


Distribuţia

„În inima pădurii” este o repovestire contemporană a unor basme clasice şi deşi filmul are un număr substanţial de personaje principale, dată fiind dimensiunea rolurilor şi firele narative întrepătrunse, reprezintă cu adevărat un ensemble cast.
Distribuţia sa de excepţie cuprinde nume precum: Meryl Streep, Emily Blunt, James Corden, Anna Kendrick, Chris Pine, Johnny Depp, Lilla Crawford, Daniel Huttlestone, Tracey Ullman, Christine Baranski, MacKenzie Mauzy şi Bill Magnussen.

Meryl Streep, care a câştigat cel mai recent Oscar pentru rolul Margaret Thatcher din „Doamna de fier”, a fost şi prima actriţă care s-a alăturat proiectului. Streep, care a refuzat în trecut roluri similare, a fost de acord să joace în film rolul Vrăjitoarei care tânjeşte după frumuseţe şi tovărăşie. Vorbind despre personajul Vrăjitoarei şi de ce este acesta diferit de cele dinainte, ea spune: „M-am răzgândit când mi s-a propus acest rol pentru că această Vrăjitoare este diferită. În primul rând, se transformă. Principalul ei ţel în viaţă este de a inversa un blestem care a fost aruncat asupra ei; ea pune în mişcare tot felul de lucruri şi cauzează răsturnări dramatice în vieţile tuturor.”


Regia

Din momentul în care „În inima pădurii” a debutat pe scenă, s-a sperat că va deveni şi film, într-o bună zi.
Însă era nevoie de un regizor experimentat precum Rob Marshall pentru a strânge laolaltă toate elementele complicate şi complexe de a transforma filmul într-un musical şi de a înţelege cum să traducă povestea pentru marele ecran. Conform actorului James Corden, „acest ansamblu, şi povestea fiecărui personaj, are un început, un conţinut şi o încheiere. Este creat acest mediu magic şi fantastic, care e şi un musical grandios, astfel că e nevoie de un talent special pentru a aduce laolaltă aceste lumi”.


Locaţiile de filmare

Încă de la începutul discuţiilor iniţiale despre unde să aibă loc filmările s-a hotărât că istoria bine conservată a Angliei şi energia sa fermecată fac din aceasta locul perfect pentru a crea o lume unde personajele de basm prind viaţă, iar peisajele luxuriante şi pitoreşti ale ţării, numeroasele castele şi conacele impunătoare au oferit o multitudine de posibilităţi.

În poveste, Pădurea aproape că reprezintă un personaj în sine. Marshall consideră că acestea semnifică o metaforă pentru multe lucruri din viaţă: este locul unde mergi pentru a-ţi găsi visurile, a-ţi împlini dorinţele, a-ţi confrunta fricile, a te pierde şi a te regăsi, a te maturiza şi a învăţa să mergi mai departe.
„Reprezintă ciclul vieţii în sensul în care creştem şi ne dăm seama că viaţa nu e chiar ce credeam nou, însă este o experienţă pe care trebuie să o parcurgem cu toţii... nu există scurtături”, spune el. „Astfel că mergem în inima pădurii pentru a găsi toate acele lucruri şi cu speranţa de a ieşi persoane mai bune.”
 

Costumele

Pentru designerul de costume Colleen Atwood, care a câştigat premii Oscar pentru filmele „Alice în Ţara Minunilor”, „Chicago” şi „Memoriile unei gheişe”, şansa de a crea pentru personaje care provin din basme atât de diferite a fost incredibil de atrăgătoare. Iar faptul că „În inima pădurii” urma a fi cea de-a patra colaborare a sa cu regizorul Rob Marshall a fost cireaşa de pe tort. „De prima dacă când l-am întâlnit pe Rob, ne-am înţeles de minune, iar de atunci lucrăm foarte uşor împreună. Rob apreciază procesul de design, dar, în acelaşi timp, nu dictează niciodată ce vrea”, explică ea.

Inspiraţia lui Atwood pentru schiţele ei a fost chiar Pădurea, iar multe dintre costumele personajelor includ textura pădurii într-un fel.
Spre exemplu, costumul Vrăjitoarei purtat de Meryl Streep a fost realizat, de fapt, din bucăţele de piele care au fost cusute pe şifon şi apoi combinate cu piele, pentru a arăta asemeni coajei de copac.
 

Sinopsis

Acest musical plin de umor şi emoţie urmăreşte clasicele basme cu Cenuşăreasa (Anna Kendrick), Scufiţa Roşie (Lilla Crawford) şi Lupul cel Rău (Johnny Depp), Jack şi vrejul de fasole (Daniel Huttlestone) şi Rapunzel (MacKenzie Mauzy), legate într-o poveste originală care îi include pe Brutar şi Soţia lui (James Corden şi Emily Blunt), dorinţa lor de a avea un copil şi interacţiunea cu Vrăjitoarea (Meryl Streep), care a aruncat un blestem asupra lor.
 

Trailerul filmului: https://www.youtube.com/watch?v=CDizUEP6l7o
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod