Clinceni. Andreea Nica, o handbalistă care a murit la 27 de ani într-o aventură de weekend

Un salt cu paraşuta nu e considerat periculos, ci, mai mult, o modalitate de petrecere a timpului liber

Dar de ce s-a întâmplat o astfel de tragedie? La Clinceni se fac multe salturi cu paraşuta, iar pentru un amator, o astfel de încercare costă 700 de lei. Un preţ care nu e prea mic. Eşti instruit, iar primele salturi le faci legat de un instructor care te ajută în aer şi îţi arată cum să aterizezi în siguranaţă.
Andreea Nica era la prima sa aventură. Din avion, de la o altitudine de 4.000 de metri au sărit zece paraşutişti.

În acest caz e foarte probabil ca Dan Floroiu să fi făcut o eroare de manevrare a paraşutei şi să fii intrat în instructor şi handbalistă.
Dacă această ipoteză se dovedeşte a fi reală, vor fi găsiţi vinovaţi cei care au organizat saltul. Pe lângă toate procedurile şi exerciţiile de împachetare a paraşutei, sportivii au fost supuşi unui instructaj amănunţit în ce priveşte modalitatea de desfăşurare a zborului, momentul saltului, distanţa dintre săritori. O astfel de experienţă necesită o planificare riguroasă.
Echipamentul e unul sofisticat şi e nevoie de multe cunoştinţe pentru a duce la bun sfârşit un astfel de proiect. Din păcate, duminică, ceva nu a funcţionat, iar o mică eroare a provocat o mare tragedie.
21 Octombrie 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod