Campanie de constientizare si sensibilizare asupra importantei integrarii sociale a copiilor cu tulburari din spectrul autist

"Arta nu transforma. Ea pur si simplu formeaza." Roy Lichtenstein
Asociatia ARICA lanseaza “Prin arta ma formez”, campanie de constientizare si sensibilizare asupra importantei integrarii sociale a copiilor cu tulburari din spectrul autist. In cadrul campaniei, expozitia “Prin arta ma formez” are ca scop strangerea de fonduri pentru sustinerea sedintelor de terapie prin arta pentru copiii cu diverse dizabilitati din cadrul asociatiei.

Expozitia “Prin arta ma formez” isi propune sa atraga atentia atat asupra importantei pe care arta si formele expresive o au in dezvoltarea si recuperarea copiilor cu nevoi speciale, cat si asupra intelegerii si acceptarii persoanelor cu diverse tulburari din partea societatii.

Puteti sustine campania “Prin arta ma formez” donand pe arica.galantom.ro iar donatiile de 50 lei si peste, primesc o lucrare din cadrul expozitiei.
Donatia ta sustine dezvoltarea acestor copii si misiunea terapeutilor Asociatiei ARICA de a-i ajuta in drumul lor spre o viata normala.

Lucrarile din cadrul expozitiei sunt realizate cu multa dragoste si rabdare de catre copiii din programele asociatiei in cadrul orelor de art-terapie, fiecare reprezentand o integrare, o intelegere a diverselor elemente din mediul inconjurator. Terapia prin arta ii ajuta pe acesti copii cu nevoie speciale sa-si dezvolte capacitatile de exprimare si creativitatea, sa exploreze si sa descopere culori, texturi, forme si astfel sa se intelega pe sine si lumea din jur.
Pentru un copil special mediul inconjurator reprezinta o necunoscuta, un factor declansator al anxietatii ce duce la o respingere din partea sa pentru tot ce il inconjoara. In lupta cu dizabilitatea, acesti copilasi trebuie sa munceasca zilnic, ora de ora, alaturi de terapeuti, rezultatul fiind integrarea si depasirea acestor obstacole si sansa la o viata normala.

Expozitia se desfasoara in perioada iulie-august, in locatiile partenere: Ludic, Lente, Epic Bar si Gradina OAR. Aici puteti admira rezultatele sedintelor de terapie prin arta si puteti sustine campanie donand 50 lei pentru a lua acasa lucrarea preferata din cadrul expozitiei.

ARICA este o organizatie neguvernamentala infiintata in 2014, avand ca obiect de activitate oferirea de servicii psihologice complete copiilor cu varste cuprinse intre 2 -10 ani cu tulburari din spectrul autist si alte deficiente si familiilor acestora.
Aici fiecare copil beneficiaza de un program individualizat bazat pe evaluare functionala, sub atenta indrumare a terapeutilor.

“Prin experienta si rezultatele noastre de pana acum, ne-am asumat cu responsabilitate fiecare caz ce ne-a trecut pragul. Am reusit sa oferim calitate, profesionalism si… speranta! Am lansat aceasta campanie pentru a face vizibila nevoia de integrare si acceptare a acestor copii speciali ce necesita sustinerea noastra, a tuturor, pentru a avea o sansa reala la o viata normala”
- Carmen Hotar, Presedintele Asociatiei Arica, psiholog clinician si fundraiser al campaniei.

Puteti dona si sustine campania aici: http://arica.galantom.ro/carmenhotar1
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod