„Brăduțul tradițiilor românești”, semnat de Fundația Dumbrava Minunată și Corina Vlădescu, la Festivalul Brazilor de Crăciun 2013

Fundația Dumbrava Minunată și designer-ul Corina Vlădescu, participă la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Brazilor de Crăciun, eveniment organizat de Salvați Copiii România. "Am primit cu bucurie propunerea de a concepe un brad pentru Festivalul Brazilor de Crăciun 2013 alături de Fundația Dumbrava Minunată. Crăciunul este o sărbătoare a luminii și speranței, iar în această perioadă, mai mult ca oricând, toată lumea trebuie să simtă bucuria și binecuvântarea vieții”, a declarat Corina Vlădescu.
Această colaborare are la bază ideea potrivit căreia Sărbătoarea Crăciunului este marcată de colinde, simboluri profunde și datini, cu o valoare sentimentală deosebită. Astfel, designerul Corina Vlădescu și beneficiarii Fundației Dumbrava Minunată, tineri și vârstnici deopotrivă, au creat acest brăduț din dorința de a redescoperi valorile românești autentice și patrimoniul cultural, amintind de apartenența la un popor bogat spiritual. Este cadoul de Crăciun al Fundației Dumbrava Minunată către organizația Salvați Copiii.

“Am regândit tradiționalul brad verde de Crăciun, ca un pom al vieții, cu trunchiul său reprezentat de o coloană a infinitului dispusă vertical și tinzând spre cer, spre desăvârșire.
Viața, natura, semnele zodiacale, norocul, idealurile și credințele populare, abundența, speranța și familia sunt brodate, pictate sau sculptate pe diferite obiecte tradiționale, înfățisate în decorațiunile pomului, realizate de către vârstnicii și tinerii pentru care Fundația Dumbrava Minunată înseamnă acasă, întărind, astfel, fundamentul artei populare: meșterul anonim ca simbol al creației colective”, a completat Corina Vlădescu.

Creaţia va fi licitată, alături de ceilalți brăduți înscriși, în cadrul Galei Festivalului Brazilor de Crăciun, ce va avea loc joi, 5 decembrie, fondurile strânse urmând a fi folosite pentru ajutorarea copiilor prin intermediul programelor Salvaţi Copiii.
Dumbrava Minunată, cu sediul în Brașov, a fost înființată în anul 1991.
Funcționând, inițial, sub numele de Fundația Casa Copilului, organizația a oferit copiilor orfani sau abandonați un adevărat cămin. În ciuda premiselor nefavorabile, beneficiind de îngrijire de specialitate - medicală și socială permanentă, o mare parte dintre aceștia au reușit sa-și construiască o viață normală, integrându-se cu succes în societate. Începând cu 1 ianuarie 2007, Fundația Casa Copilului devine Fundația Dumbrava Minunată, preluând un nume ce corespunde într-o mai mare măsură preocupărilor actuale și viitoare ale membrilor acesteia. Din acel moment, activitatea fundației se extinde, echipa implicându-se și în sprijinirea vârstnicilor, oferind servicii de asistență socială, cu sprijinul companiei Orange România, în cadrul unor proiecte precum  “Bătrânețea nu este o povară, să o trăim cu demnitate” (2012-2014) sau „Independent la vârsta a III-a”, lansat în acest an.

Corina Vlădescu este unul dintre cei mai apreciați designeri români și internaționali.
Colecțiile sale poartă semnătura proprie și sunt produse exclusiv în atelierul său din București, de către o echipă de designeri profesioniști, ce utilizează tehnici străvechi. În 2012, Corina a fost inclusă în cartea “Poesia Della Moda” și recunoscută drept unul dintre primii 100 de designeri inovativi din lume. Cartea publicată la editura italiană Logos, una dintre cele mai mari edituri de modă este redactată în 4 limbi de circulație internațională: engleză, franceză, italiană și spaniolă. Ca urmare a apariției în această lucrare, Corina Vlădescu a fost invitată de către Ministerul Italian de Cultură să prezinte o colecție de modă de identitate a brandului, în cadrul Festivalului de Modă “Made in Medi”, organizat în colaborare cu UNESCO.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod