Istoria fără interpretări: 10 fotografii impresionante din trecut

Putem citi zeci de cărți ca să aflăm ceea ce nu știam despre trecut. Dar nimic nu se compară cu fotografiile care surprind istoria așa cum a fost. Fără interpretări, fără patimă.
Când Joseph Niepce a inventat prima cameră obscură din istorie, în 1827, oamenii și-au dat seama că pot imortaliza pentru totdeauna fragmente din viață. Iar de atunci totul s-a schimbat. Astăzi, se estimează că în fiecare zi sunt postate pe Flickr aproximativ 4,5 milioane de imagini, iar pe Instagram în jur de 5,2 milioane. Orice lucru, oricât de banal, poate fi fotografiat cu un simplu click.

Pornind înapoi, pe firul istoriei, spre momentul primei fotografii, descoperim tot mai puține imagini și realizăm cât de importante sunt fotografiile de epocă.


Bored Panda a publicat mai multe imagini rare, în care putem vedea istoria așa cum a fost. De la imaginea celor nouă regi ai Europei, fotografiați pentru prima oară împreună, până la cea a muncitorilor care au lucrat la construirea Turnului Eiffel, acestea sunt fragmente prețioase de istorie și demonstrează o dată în plus că o imagine bună face cât o mie de cuvinte.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod