Teatru de weekend

In acest weekend esti invitata la doua spectacole de teatru inedite. Sambata, 23 februarie, la teatrul Metropolis va avea loc premiera nationala a spectacolului "Celalalt" de Florian Zeller, cu Monica Davidescu si Cristi Iacob, iar duminica, Teatrul de Comedie gazduieste spectacolul de teatru-dans "OuiBaDa".

Premiera "Celalalt" de Florian Zeller

Teatrul Metropolis te asteapta sambata, 23 februarie, la ora 19.00, la premiera spectacolului "Celalalt" de Florian Zeller, spectacol in premiera nationala.

El si Ea, 30 de ani, sunt impreuna de cinci ani. Un cuplu uzat de viata cotidiana, in care partenerii si-au pierdut pasiunea, tandretea si interesul unuia pentru celalalt. Un cuplu care traieste fara complicitati, rupti de prieteni si de familie. Se pot salva ei chiar daca pasiunea si dorinta fizica au disparut?

El are o idee: daca Ea l-ar insela cu un alt barbat? Cum ar fi daca El ar gasi, in intimitatea cea mai profunda a Ei, urma lasata de Celalalt?
Strategia functioneaza, dar El e invadat de un sentiment insuportabil: gelozia, care ii provoaca senzatii fizice intense si dureroase. Intr-o criza de gelozie unii simt nevoia sa ucida. Reactie, se pare, tipic masculina. Este cazul lui Othello. Este cazul Lui.

Ce se intampla insa odata ce razbunarea a fost pusa in practica si infidela pedepsita? Othello nu mai poate face nimic pentru a indrepta ireparabilul. Personajul lui Zeller are insa o sansa extraordinara. EL este scriitor si isi imagineaza greselile pe care le poate face un cuplu, constientizeaza consecintele lor dramatice.
Ingrozit, El decide sa ia povestea de la capat. Sa-i dea un deznodamant fericit.

Asadar, povestea cuplului care se desira din cauza Celuilalt nu-i decat o fictiune.

Cu:

Monica Davidescu,
Cristi Iacob
Octavian Strunila

Regia: Carmen Vestemeanu
Traducerea: Carmen Vestemeanu
Muzica si video: Tom Brandus
Miscarea scenica: Carmen Cotofana
Scenografia: Janina Lungu
Light design: Stefan Vasilescu

Premiera spectacolului "Celalalt" de Florian Zeller
Sambata, 23 februarie, ora 19.00
Teatrul Metropolis (Str. Mihai Eminescu nr. 89)

Spectacol de teatru-dans "OuiBaDa"

Duminica, 24 februarie, Teatrul de Comedie gazduieste spectacolul de teatru-dans "OuiBaDa", un concept al prestigiosului coregraf Gigi Caciuleanu prim dansator si profesor de dans contemporan de notorietate mondiala, fondatorul companiei de dans care ii poarta numele.

"OuiBaDa" - un spectacol care doreste sa promoveze un stil de dans de provenienta nationala, ne-occidentala, care sa se poata inscrie in mod legitim si cu sanse egale in lumea dansului international...

"OuiBaDa" este un spectacol in stilul teatrului coregrafic propriu lui Gigi Caciuleanu, inscriindu-se pe linia unor spectacole ca: "Mozartissimo", "Piazza Italia", "Adieu Odessa" sau "Valparaiso Vals".

"Ceea ce mi-am propus prin acest spectacol a fost sa creez si sa prezint in tara si peste hotare un spectacol care sa afirme existenta unei scoli romanesti de dans contemporan".

Dansatori:

-- Cristina Babalac
-- Paul Cimpoieru
-- Rasmina Luisa Calbajos
-- Doina Nicoleta Georgescu
-- Lari Cosmin Giorgescu
-- Catalina Ana Gubandru
-- Ana Pepine
-- Lelia Marcu
-- Cristian Nanculescu
-- Arcadie Rusu
-- Casandra Oana Stelea
-- Levente Szasz

Spectacol de teatru-dans "OuiBaDa"
Duminica, 24 februarie, ora 19.00
Teatrul de Comedie (Str. Sf. Dumitru nr. 2, Bucuresti)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod