Festivalul Filmului Francez si multa muzica

Cam asa suna ziua de joi, daca te hotarasti sa iesi in oras. Bunaoara, incepe cea de-a 13-ea editie a Festivalului Filmului Francez.
Cam asa suna ziua de joi, daca te hotarasti sa iesi in oras. Bunaoara, incepe cea de-a 13-ea editie a Festivalului Filmului Francez. Acesta este unul dintre cele mai asteptate evenimente cinematografice nu numai la Bucuresti ci si in alte orase din Romania pentru ca, si anul acesta, o parte din filmele selectionate vor pleca la Iasi, Cluj si Timisoara.

Spectatorii festivalului vor avea ocazia sa descopere diversitatea si calitatea celor mai recente produc?ii cinematografice gratie unei selectii de filme prezentate in premiera sau in avant-premiera. Si la aceasta editie, Festivalul Filmului Francez va incerca sa puna in lumina originalitatea si eclectismul cinematografiei franceze prezentand in grosplan doi dintre actorii cei mai cunoscuti la nivel international: Charles Berling si Charlotte Gainsbourg si prin retrospectiva Bernard Tavernier. Festivalul va prezenta in 2009 o selectie de aproximativ 40 de lung metraje si 20 de scurt metraje.

Deschiderea va avea loc joi 26 noiembrie, la orele 19.00 la Cinema Studio, cu filmul "CENDRES ET SANG/CENUSA SI SANGE" in prezenta lui Fanny Ardant iar inchiderea, joi 3 decembrie, cu filmul "LE CONCERT/CONCERTUL", de Radu Mihaileanu.

Publicul va avea acces la informatii si program prin intermediul Institutului Francez din Bucuresti (Bd.
Dacia, nr. 77, www.institut-francais.ro ) unde, incepand cu 23 noiembrie, va fi instalat Biroul Festivalului. Biletele pentru filmele proiectate la Sala Elvira Popescu vor fi puse in vanzare incepand cu aceeasi data.

Joi, 26 noiembrie, in Club Daimon, Dan Badea de la Stand up Cafe de pe HBO, aduce in fata publicului un show inedit: stand up cu chitara! Un show care nu poate fi ratat, doar la Club Daimon de la ora 21:00. Si pentru ca seara incepe cu chitara, continuam cu karaoke. Nu trebuie sa stii sa canti, ci doar sa citesti versurile! Pregateste-te de o seara de ras in Club Daimon.

In aceeasi seara, Hard Rock Cafe iti face cadou un concert Tribute to remember: FREDDIE MERCURY, incepand cu ora 21.00. La 18 ani de la moartea celui care a fost marele artist Freddie Mercury, solist al trupei Queen, acesta va fi readus la viata la Bucuresti, in seara de 26 Noiembrie in Hard Rock Cafe.

5 trupe romanesti, iubitori ai muzicii Queen, se vor intalni pe aceasi scena pentru a ii aduce omagiul marelui artist.

Dan Helciug, Spitalul de Urgentza si invitatii lor - Corul Acapella, Mandinga, Trooper, Cortez si Julie vor urca pe scena Hard Rock Cafe pentru a interpreta piesele regretatului solist si a marca astfel, 18 ani de la trecerea in nefiinta a artistului.

Trupa Crispus, din Sibiu, va aduce evenimentului un plus de energie si caldura, printr-un spectacol de animatie cu foc.

Pe Freddie Mercury, impreuna cu Queen, il veti vedea proiectat pe multele ecrane din Hard Rock Cafe.

Nu intamplator concertul va avea loc pe data de 26 noiembrie.
Fanii Freddie Mercury din intreaga lume omagiaza pe 24 noiembrie moartea artistului. La numai cateva zile dupa, pe 1 Decembrie, se sarbatoreste Ziua Mondiala Anti HIV-SIDA, o cauza pentru care artistul a militat de-a lungul vietii.
Freedie Mercury moare pe 24 noiembrie 1991, la doar 24 de ore dupa ce anunta oficial ca este bolnav de SIDA

Evenimentul este un tribut adus de catre artistii romani si fanii Freedie din Romania celui are a scris istorie in lumea muzicii rock.

De asemenea, concertul va avea un scop caritabil, continuand astfel dorinta lui Freddie Mercury de a lupta contra bolii care l-a doborat. Toti banii obtinuti de pe urma vanzarii biletelor vor merge, prin Fundatia Romanian Angel Appeal, catre 5 cazuri de copii si tineri seropozitivi, pentru a ii ajuta pe acestia in lupta pentru o viata normala.

Freddie Mercury s-a nascut pe 5 septembrie 1946 in Zanzibar. Isi descopera talentul de muzician de foarte tanar. Ajunge in Londra cativa ani mai tarziu unde ii cunoaste pe Brian May si Roger Taylor.
Dupa intalnirea cu cei doi, Freddie incepe sa isi doreasca sa cante intr-o trupa. Dupa cateva incercari si cateva concerte, Freddie afla ca Brian si Roger tocmai se despartisera de trupa lor. Astfel, cei trei formeaza un grup ce se va numi Queen. In anul 1971, li se alatura John Deacon, iar trupa Queen avea sa devina una dintre cele consacrate trupe de Rock din istoria muzicii.
Freddie Mercury nu a fost doar un muzician desavarsit, ci si un om al showului transformand fiecare aparitie a trupei in show-uri desavarsit.
Pentru ca Freddie Mercury nu poate fi uitat, dar poate fi reamintit, iubitorii muzicii Queen se vor intalni in Hard Rock Cafe pentru a interpreta cateva melodii a le lui Queen.

Biletul pentru concertul-tribut adus lui Freddie Mercury pot fi procurate direct de la Hard Rock Cafe sau prin www.eventim.ro, in magazinele Germanos, magazinele Vodafone, librariile Cartutesti si Sala Palatului.

Costul unui bilet este de 30 de lei in avans sau 35 de lei in seara concertului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod