Tendinte 2010 in piese de mobilier

Afla ce se poarta anul viitor
Dupa ce am aflat care sunt culorile care se poarta anul viitor in materie de design interior, iata cateva ponturi referitoare la piesele de mobilier in trend pentru 2010.

In mare voga vor fi piesele de mobilier metalic in combinatie cu aranjamentele moderne in tonuri de alb si negru.

Stilul eco-friendly a avut mare succes in 2009, iar popularitatea sa va domina si 2010. Sunt la moda piesele de mobilier ecologic, realizate din lemn reciclat sau reconditionat, in diferite culori si stiluri.

Oana Gavriliu, decorator, spune ca pentru 2010, designul in materie de mobiler se orienteaza spre elemente si culori naturale, dar cu accente fine, lucrate manual, corpuri de iluminat din hartie sau mobilier pictat manual. "De la lemn la plasticuri translucide si transparente, totul devine organic, interiorul camerei tale parca freamata si exprima mai multe ca niciodata.

Decupajele creeaza suprafete dantelate, reliefuri ce aduc jocuri de umbre si lumini. Lemnul natural este combinat cu metal fin sau plastic lucios, iar blanurile se rasfata pe luciul matasos al parchetului exotic"
.

Nu lipsesc nici piesele de mobilier antice reconditionate. Desi criza economica ne-a afectat pe toti, nu uitam de confortul personal si de aceea ne intoarcem in trecut si aducem cateva piese de mobilier de altadata. Reconditionate sau noi, aceste obiecte facute sa dea un iz de vechi, vor fi in mare voga in 2010 si poate chiar si in anii urmatori.  

Zona de interes a casei se schimba usor, atentia indreptandu-se spre dining (sufragerie). Masa este locul principal unde se regasesc toti membrii familiei, unde se aduna prietenii pentru a sarbatori, deci merita o atentie deosebita. "Corpul de iluminat suspendat sau un candelabru somptuos scot din anonimat ansamblul sufrageriei. Scaunele, de asemenea, sunt cat mai comode, cu diferite accesorii ca pernute, tapiserii sau textile decorative, toate asezate pe un cadru stabil, eventual lucrat manual sau reconditionat", dupa cum te sfatuieste Oana Gavriliu, decorator.

O tendinta a anului viitor este mutarea pieselor de mobilier din living pe balcon, terasa sau chiar in gradina. Potrivit Canefurniturewarehouse, mobilierul este destinat activitatilor de relaxare. Poarta denumirea de mobilier In-Out si este tratat, in cele mai multe cazuri, cu lacuri speciale pe baza de apa, care il face rezistent la umezeala si apa.

In afara de combinatiile de piese de mobilier apartinand diferitelor ere, accentele multiculturale isi vor pune amprenta in decoratiunile interioare din 2010. Accesorii care au fost in voga numai in anumite regiuni vor iesi in evidenta ca piese etnice lucrate manual foarte apreciate. De exemplu, poti combina modelele de covoare orientale din kashmir cu paturile contemporane in nuante pastel.

Pentru a asigura un maximum de confort si un stil elegant cu costuri minime, poti alege mobilierul modular: bucatarii modulare, un set de canapea modulara, etc. Liniile clare si figurile geometrice de baza isi vor face loc in tendintele de mobilier ale anului 2010 si se vor concentra pe un trio format din confort, lux si stil.

Nu trebuie sa te feresti sa folosesti mobila second-hand, pe care sa o reinventezi, aducand astfel o nota interesanta casei tale. Respectarea naturii, inspiratia formelor si texturilor ei, precum si implicarea lucrului de mana in decorarea interiorului sunt principalele tendinte ale noului an.

Credit foto: Handicraft. com, Momoy.com.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ninapaul2003 pe 15 Feb 2010, 16:58
    tendinte pt. blocuri bucurestene...pe cand?

    mda ar fi frumos daca am locui in Pipera intr-o casa de cel putin 200 mp...dar cum majoritatea locuim la bloc in apartamente de 60mp si chiar mai putin tendintele pe 2010 din poze nu avem unde le gasi locul....pacat

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod